foto: Zumapress/Scanpix
Kuruca pārstāvēto "Baskonia" turpmāk trenēs Spahija
Horvātu speciālists Nevens Spahija.
Basketbols
2021. gada 15. novembris, 15:21

Kuruca pārstāvēto "Baskonia" turpmāk trenēs Spahija

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Spānijas augstākās līgas (ACB) komanda Vitorijas "Baskonia" atbrīvojusi no amata galveno treneri Duško Ivanoviču, kura vietā stājies Nevens Spahija, vēsta klubs.

ULEB Eirolīgā Vitorijas klubs ar trīs uzvarām deviņos mačos ieņem 16. vietu, bet ACB ar četriem panākumiem desmit cīņās ir 11. pozīcijā.

59 gadus vecais Spahija jau vadīja "Baskonia" vienību 2007./2008. gada sezonā, kad tā tika kronēta par Spānijas čempioni un ieguva Superkausu.

Pēdējo gadu viņš strādājis pie Ķīnas Basketbola asociācijas (CBA) komandas Šanhajas "Sharks" stūres. Viņam ir pieredze arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur horvāts strādājis par asistentu Memfisas "Grizzlies" un Atlantas "Hawks" vienībās.

Eiropā viņš vadījis tādas pazīstamas komandas kā Telavivas "Maccabi", Zagrebas "Cibona", Stambulas "Fenerbahce", "Valencia", Viļņas "Rytas", Saratovas "Avtodor" un "Krka". Ar Valensijas komandu viņš 2010. gadā uzvarēja ULEB Eirokausā, tāpat Spahija ir Horvātijas, Slovēnijas, Lietuvas, Izraēlas, Turcijas un Baltijas līgas čempions.

64 gadus vecais Ivanovičs "Baskonia" vienībai pie stūres bija pēdējos divus gadus. Iepriekšējā darba vieta Ivanovičam bija Turcijas klubs Stambulas "Bešiktaš", kuru viņš vadīja 2018./2019. gada sezonā.

Ivanovičs jau iepriekš divus termiņus vadīja "Baskonia" vienību, Vitorijā strādājot no 2002. līdz 2005. gadam un no 2008. līdz 2012. gadam. Viņa vadībā "Baskonia" divreiz kļuva par Spānijas čempioni, četrreiz triumfēja Karaļa kausa izcīņā un vienreiz - Spānijas Superkausā.

Karjeras laikā viņš vadījis arī Maskavas apgabala "Himki", Atēnu "Panathinaikos", "Barcelona", Limožas CSP un Fribūras "Olympic" komandas. Izlašu līmenī viņš stūrējis Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Šveices valstsvienības.