Futbols
2021. gada 6. novembris, 14:22

"Barcelona" apstiprina Šavi galvenā trenera amatā

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola klubs "Barcelona" sestdien apstiprināja Šavjeru Ernandesu Kreusu jeb Šavi par komandas galveno treneri, piebilstot, ka bijušais kluba pussargs jau šajā nedēļas nogalē ieradīsies Barselonā.

Šavi 2015.gadā pameta Barselonas vienību un pievienojās Kataras komandai "Al-Sadd" kā spēlētājs. Kopā ar Spānijas vienību viņš bija izcīnījis Spānijas čempionu titulu astoņas reizes un četras reizes triumfējis Čempionu līgā.

"Ir laiks atgriezties mājās. Laipni lūgts, Šavi," Barselonas vienība raksta "Twitter" vietnē, pievienojot arī video montāžu, kurā attēlota Šavi došanās prom 2015.gadā.

foto: Ekrānuzņēmums
Vienošanās ar Šavi noslēgta līdz šīs sezonas beigām un uz vēl divām pilnām sezonām.

Spānijas klubs arī minēja, ka vienošanās noslēgta līdz šīs sezonas beigām un uz vēl divām pilnām sezonām.

"Paredzēts, ka Šavi Ernendess ieradīsies Barselonā šajā nedēļas nogalē un pirmdien notiks pasākums, kurā viņš tiks prezentēts kā komandas jaunais galvenais treneris," teikts paziņojumā.

Iepriekš "Al Sadd" minēja, ka vienojusies ar "Barcelona", ka Spānijas vienība maksās Šavi līgumā noteikto summu par trenera izpirkšanu, kas ir apmēram pieci miljoni eiro, taču Barselonas klubs nekādas detaļas saistība ar to neizpauž.