Citi sporta veidi
2021. gada 3. novembris, 09:42

Mūžībā devies distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas tēvs Ingus Eiduks

Jauns.lv

Vakar, 2. novembrī mūžībā devies talantīgās Latvijas distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas tēvs un treneris Ingus Eiduks, vēsta Latvijas Slēpošanas federācija.

Ļoti skumja ziņa pāršalkusi slēpošanas sabiedrību, kura ir zaudējusi vienu ļoti zinošu, teicamu un daudz devušu pārstāvi. Savukārt ģimene ir šķīrusies no lieliska tēva, vīra, vectēva, bet audzēkņi no ļoti laba trenera un skolotāja. Vakar viņsaulē devies Ingus Eiduks.

Ingus Eiduks ar sirdi bija sportā, jo ar sportu saistītās lietas viņam bija ļoti tuvas. Arī savus septiņus bērnus viņš virzīja sportā – slēpošanā un ar slēpšanu saistītājā biatlonā. Apzinību, disciplinētību, neatlaidību, mērķtiecību, stratēģisko domāšanu un citas īpašības, kas viņam piemita, Ingus centās nodot bērniem. Labie gēni un cītīgs darbs deva augļus, jo tika sasniegti ļoti augstvērtīgi rezultāti.

Ingusa bērni ir kļuvuši par daudzkārtējiem Latvijas čempioniem - Krists Eiduks izcīnīja 6. vietu pasaules junioru čempionātā biatlonā, Valts Eiduks kā pirmais no ģimenes ieguva tiesības startēt olimpiskajās spēlēs, jaunākais dēls Edijs piedalījās pasaules junioru čempionātā.

Bet vislielākais lolojums ir Patrīcija Eiduka, kura ar tēva atbalstu sasniegusi apbrīnojamus augstumus - 4. vieta pasaules junioru čempionātā, 7. vieta pasaules čempionātā U23 grupā, 8. un 10. vieta Pasaules kausa posmos, pirmā no Latvijas, kura sasniegusi Pasaules kausa posmos sprintā ceturtdaļfinālu, pirmā no Latvijas, kura distanču slēpošanā pasaules rangā ir iekļuvusi simtniekā, kā arī pirmā no Latvijas, kura pasaules kausa posmos ieguvusi zem 50 FIS punktiem.

Visi šie panākumi nebūtu iedomājami bez Ingus Eiduka ieguldītā laika un darba.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību aizgājušā ģimenei un tuviniekiem.