foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Bļugeram rezultatīva piespēle; "Penguins" zaudē Krosbija atgriešanās mačā
Teodors Bļugers.
Hokejs
2021. gada 31. oktobris, 10:09

Bļugeram rezultatīva piespēle; "Penguins" zaudē Krosbija atgriešanās mačā

LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai ciešot zaudējumu.

"Penguins" mājās ar rezultātu 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu.

Pitsburgas komandas zvaigzne Sidnijs Krosbijs pēc plaukstas operācijas sezonas sākumā turpināja rehabilitāciju un izlaida pirmās septiņas regulārā čempionāta spēles, bet sestdien pirmo reizi devās laukumā. Savukārt no trīs maču pauzes laukumā atgriezās Džefs Kārters, kuram pirms tam liedza spēlēt Covid-19 protokols.

Mājinieki vadībā izvirzījās spēles 13.minūtē, kad 1:0 panāca Dentons Heinens, bet pirmā perioda pēdējā minūtē Andrēass Jonsons izlīdzināja rezultātu. Džimija Vesija gūtie vārti viesiem ļāva uzvarēto otro trešdaļu, bet trešā perioda trešajā minūtē Bļugers kritienā no laukuma gala apmales izdarīja piespēli uz vārtu priekšu, no kurienes nekļūdīgs bija Broks Makgins.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Krosbijs kavēja Jesperu Bratu pretuzbrukumā un uz "Penguins" vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru zviedrs pats arī realizēja - 3:2. Nepilnu pusotru minūti vēlāk, kad vārtsargs Tristens Džerijs devās uz soliņa, "Penguins" nenoturēja ripu un Jonsons guva vēl vienus vārtus "Devils" vienībai, viesiem svinot uzvaru.

Bļugers sestdien spēlēja 16 minūtes un 54 sekundes, no tām divas minūtes un 23 sekundes mazākumā un 20 sekundes vairākumā. Viņš šajā mačā pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejists šosezon astoņās spēlēs guvis vienus vārtus, atdevis divas rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" ar astoņiem punktiem astoņos dueļos atrodas 14.vietā Austrumu konferencē.

Tikmēr savu 100.spēli NHL aizvadīja uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzveica Vinipegas "Jets", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Covid-19 protokola dēļ "Sharks" aizvadīja maču bez septiņiem hokejistiem un galvenā trenera Boba Bognera. Talkā devās pieci Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Sanhosē "Barracuda" spēlētāji.

Otrā perioda pirmajā minūtē "haizivis" vadībā izvirzīja Tomāšs Hertls, bet nepilnas trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Kails Konors panāca 1:1. Uzvaras vārtus pēc pagarinājumā nospēlētām 67 sekundēm guva Timo Maiers.

Balcers sestdien uz ledus pavadīja 16 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, pārtvēra vienu piespēli un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers sezonas pirmajā mačā guva vārtus, bet pārējās septiņās cīņās palicis bez rezultativitātes punktiem. Viņam arī negatīvs lietderības koeficients -2.

Desmit punkti astoņās spēlēs "Sharks" komandai dod ceturto vietu Rietumu konferencē.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.