foto: © ZUMAPRESS.com
Seska ekipāžai pirmajā ERC posma ātrumposmā 12. vieta
Mārtiņš Sesks.
Citi sporta veidi
2024. gada 5. jūlijs, 22:33

Seska ekipāžai pirmajā ERC posma ātrumposmā 12. vieta

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien Eiropas rallija čempionāta (ERC) Igaunijas rallija pirmajā ātrumposmā sasniedza 12. labāko rezultātu.

Latvijas ekipāža, kas startē ar "Toyota GR Yaris Rally 2", pirmo ātrumposmu veica minūtē un 34,2 sekundēs, atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieka jaunzēlandieša Heidena Pedona ("Hyundai i20 N") par 3,1 sekundēm. Otro labāko rezultātu pirmajā ātrumposmā sasniedza Džons Ārmstrongs no Īrijas, piekāpjoties jaunzēlandietim 0,8 sekundes, bet rumānis Simone Tempestini piekāpās 0,9 sekundes un bija trešais. Turpmākajā divās dienās autosportisti veiks vēl 13 ātrumposmus.

Pagājušajā nedēļā Sesks debitēja pasaules rallija čempionātā (WRC) un septītajā čempionāta posmā Polijā ieņēma augsto piekto vietu, kas ir augstākais sasniegums Latvijas rallija vēsturē. Šosezon ERC kalendārā ir iekļauti astoņi sacensību posmi. Pagājušajā gadā Sesks/Francis ERC startēja ar "Škoda Fabia RS" un kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien jaunzēlandiešu Haidena Padona un Džona Kenarda ekipāžai.