foto: Ieva Leiniša/LETA
LFF apmaksās Covid-19 testus vakcināciju uzsākušajiem futbolistiem
Futbols
2021. gada 18. oktobris, 20:49

LFF apmaksās Covid-19 testus vakcināciju uzsākušajiem futbolistiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) apmaksās dalībai sacensībās nepieciešamos Covid-19 testus tiem virslīgas un telpu futbola virslīgas spēlētājiem, kuri ir uzsākuši vakcinācijas kursu, pirmdien lēma LFF valde.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Augstāko līgu čempionāti saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem norisinās epidemioloģiski daļēji drošā vidē - spēlēs var piedalīties spēlētāji gan ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, gan arī ar sertifikātu, kas apliecina negatīvu Covid-19 testu.

LFF informē, ka sacensību norises ilgtspējības nolūkos ir ieinteresēta pēc iespējas plašākā vakcinēšanās aptverē, tāpēc ar klubiem regulāri runāts par šī jautājumu būtiskumu un aicināts tos izmantot LFF palīdzību spēlētāju vakcinēšanas organizēšanā.

"Mēs apzināmies, ka šajā situācijā klubiem ir jāveic ne tikai papildus darbs saistībā ar ierobežojumu ieviešanu dzīvē un spēlētāju izglītošanu, bet arī jāinvestē līdzekļi testu veikšanā. Šajā situācijā vēlamies klubiem palīdzēt - tiem, kas ir atsaukušies mūsu aicinājumiem un uzsākuši vakcinēšanās kursu," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. 

Savukārt spēlētājus un klubus, kas par vakcinēšanos vēl tikai domā, LFF vēlreiz aicina izdarīt izvēli par labu vakcinācijai pret Covid-19.

Testu apmaksāšanu abu turnīru spēlētājiem LFF plāno nodrošināt līdz novembra vidum.