foto: ekrānuzņēmums no video
Krievijas izlases sportisti aiztur aizdomās par līdzdalību pusaudža rituālā slepkavībā
Rjazaņas sporta skolā domāja, ka Marija Korņejevas pēdējā laikā izklaidīgā attieksme bija saistīta ar to, ka viņa vēlējās pievienoties kādai nopietnākai sporta komandai. Tomēr izrādījies pavisam citādāk.
Sporta zvaigznes
2021. gada 15. oktobris, 15:02

Krievijas izlases sportisti aiztur aizdomās par līdzdalību pusaudža rituālā slepkavībā

Jauns.lv

Trīskārtējā Krievijas čempione loka šaušanas biatlonā (šautenes vietā izmanto loku) 28 gadus vecā Marija Korņejeva tikusi aizturēta aizdomās par līdzdalību rituālā slepkavībā, kurā dzīvību zaudēja 15 gadus vecs pusaudzis.

14. oktobrī Rjazaņā apgabalā meža masīvā tika atrastas iepriekš bez vēsts pazuduša pusaudža mirstīgās atliekas. Viņa ķermenis norādīja uz vardarbīgas nāves pazīmēm, turklāt uz līķa, pirms tas tika paslēpts zem zemes un atkritumu kaudzes, tika uzzīmēti simboli.

Pēc izmeklētāju sākotnējās versijas pusaudzi nogalinājis viņa patēvs Vladislavs Cikunovs, bet rituālā iesaistījusies arī Marija Korņejeva. Abi aizdomās turētie ir aizturēti.

Kā, atsaucoties uz Cikunova stāstīto, vēsta “Moskovskij Komsomoļec”, Korņejevas uzdevums bija apdullināt pusaudzi un uzzīmēt uz viņa ķermeņa okultisma simbolu, lai zēna patēvs varētu sev pieburt atpakaļ viņa māti. Tomēr puisis no ievainojumiem miris.

Aizdomas par Koņejevas aizturēšanu sarunā ar ziņu aģentūru TASS apstiprinājis Krievijas izlases galvenais treneris Vladimirs Matvejevs. Zīmīgi, ka tieši Matvejevs nesen atskaitīja Korņejevu no valstsvienības, ko viņa šajā sezonā nepārstāvētu starptautiskās sacensībās. Viņa gan esot palikusi kandidātu lokā, tomēr pēdējā laikā sievietei parādījušās citas prioritātes.

Kā norada treneris, nevienam no apkārtējiem nebija radušās kādas aizdomas par Korņejevas tieksmi uz vardarbību.

Arī viņas pārstāvētajā Rjazaņas sporta skolā neviens neko nav nojautis par sportistes tieksmi uz okultismu, kā arī nebija informēti par faktu, ka viņa jau kādu laiku dzīvojusi kopā ar iepriekš tiesātu vīrieti. Tomēr viņas uzvedībā tika novērotas izmaiņas, jo sportiste tika atskaitīta no komandas par neierašanos uz sacensībām. Iepriekš nekas tāds ar viņu nebija noticis. Pēdējā laikā gan tika izlaisti vairāki treniņi, sportiste tika brīdināta, bet neierašanās uz sacensībām bez īpaša iemesla kļuva par pēdējo pilienu.