foto: LETA
Latvijas vīriešu kērlinga izlase nepārvar olimpisko spēļu priekškvalifikāciju
Citi sporta veidi
2021. gada 14. oktobris, 17:57

Latvijas vīriešu kērlinga izlase nepārvar olimpisko spēļu priekškvalifikāciju

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu kērlinga izlase ceturtdien Turcijā cieta zaudējumu 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu (OS) priekškvalifikācijas turnīra piektajā mačā, noslēdzot cīņu par vietu nākamajā atlases posmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas kērlingisti spraigā cīņā ar rezultātu 7:9 zaudēja Beļģijai.

Pirmajā endā neviena no komandām punktus neguva, bet nākamajos divos apmainījās ar vienu punktu - 1:1. Beļģi turpinājumā panāca 2:1, uz ko latvieši atbildēja ar diviem punktiem un pārņēma vadību. Sestajā endā pretinieki guva vēl trīs punktus, bet nākamajā Latvijas kērlingisti atbildēja ar diviem - 5:5. Nākamajos divos endos komandas atkal apmainījās diviem punktiem, bet pēdējā, desmitajā, endā beļģiem divi akmeņi bija tuvāk centram, kas deva uzvaru ar 9:7.

Pirmajā duelī Latvija ar rezultātu 8:4 guva virsroku pār Slovākiju, otrajā ar 8:5 pārspēja Rumāniju, trešajā ar 2:10 kapitulēja Somijai, bet ceturtajā ar 0:9 piedzīvoja sagrāvi pret Igauniju. Latvieši apakšgrupā ieņēma ceturto vietu un nākamajam posmam nekvalificējās.

17 vīriešu komandas sadalītas trīs grupās - divās grupās pa sešām vienā pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura grupas tiks apvienotas, lai noteiktu sešas labākās pēc iegūtajiem rezultātiem. Pirmās un otrās vieta automātiski kvalificēsies fināla spēlei, savukārt trešā ar sesto un ceturtā ar piekto vietu cīnīsies par atlikušajām divām vietām finālā. Fināla spēles uzvarētāji nodrošinās savai valstij vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas duets nodrošināja vietu olimpisko spēļu kvalifikācijā jaukto pāru sacensībās. Tikmēr sieviešu izlase turnīru turpina bez zaudējumiem un saglabā izredzes iekļūt kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Jānis Vonda, Roberts Reinis Buncis, Didzis Pētersons, Ričards Vonda, trenere Anita Pētersone.