foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas vīriešu kērlinga izlasei smags zaudējums olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra trešajā spēlē
Citi sporta veidi
2021. gada 12. oktobris, 16:35

Latvijas vīriešu kērlinga izlasei smags zaudējums olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra trešajā spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu kērlinga izlase otrdien Turcijā cieta zaudējumu 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra trešajā mačā, piedzīvojot pirmo neveiksmi.

Latvijas kērlingisti ar rezultātu 2:10 kapitulēja Spānijai.

Abas izlases pirms otrdienas cīņas bija vienīgās C grupā, kuras nebija izjutušas zaudējuma rūgtumu. Pirmo endu ar 1:0 uzvarēja spāņi un otrajā latvieši atbildēja ar punktu, bet trešajā pretinieki guva uzreiz četrus punktus - 5:1. Latvijas kērlingisti samazināja pretinieku pārsvaru sekojošajā endā, bet nākamajos divos Spānijas izlase pievienoja vēl piecus punktus, cīņai sestajā endā noslēdzoties ar rezultātu 10:2.

Pirmajā duelī Latvija svētdien ar rezultātu 8:4 guva virsroku pār Slovākiju, bet otrajā mačā pirmdien ar 8:5 pārspēja Rumāniju.

Turpmākajās dienās Latvijas kērlingistiem pretī stāsies arī Igaunija un Beļģija.

17 vīriešu komandas sadalītas trīs grupās - divās grupās pa sešām vienā pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura grupas tiks apvienotas, lai noteiktu sešas labākās pēc iegūtajiem rezultātiem. Pirmās un otrās vieta automātiski kvalificēsies fināla spēlei, savukārt trešā ar sesto un ceturtā ar piekto vietu cīnīsies par atlikušajām divām vietām finālā. Fināla spēles uzvarētāji nodrošinās savai valstij vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Pirmdien ar divām uzvarām priekškvalifikācijas turnīru uzsāka arī Latvijas sieviešu izlase, kurai otrdien ir atpūta.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas duets nodrošināja vietu olimpisko spēļu kvalifikācijā jaukto pāru sacensībās.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Jānis Vonda, Roberts Reinis Buncis, Didzis Pētersons, Ričards Vonda, trenere Anita Pētersone.