foto: Toronto Maple Leafs @MapleLeafs
Rubīna aktīvais sniegums pārbaudes spēlē neglābj no nosūtīšanas uz fārmklubu
Kristiāns Rubīns rīta treniņā.
Hokejs
2021. gada 6. oktobris, 10:30

Rubīna aktīvais sniegums pārbaudes spēlē neglābj no nosūtīšanas uz fārmklubu

Jauns.lv / LETA

Latvijas aizsargs Kristiāns Rubīns otrdien demonstrēja aktīvu sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē, pēc kuras tika nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Rubīna pārstāvētā "Maple Leafs" mājās ar rezultātu 6:2 (3:2, 2:0, 1:0) uzvarēja Monreālas "Canadiens".

Latvijas hokejists uz ledus pavadīja 18 minūtes un 51 sekundi, no tām četras minūtes un 31 sekundi mazākumā, bet astoņas sekundes - vairākumā. Rubīns izpildīja piecus spēka paņēmienus un zaudēja vienu ripu.

Tomēr ar aktīvo sniegumu nebija gana, lai viņš paliktu komandā pirms pēdējās pārbaudes spēles. Pēc mača Rubīns tika nosūtīts uz AHL vienību Toronto "Marlies", kur turpinās pirmssezonu.

Citā mačā uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājās ar 5:4 (0:2, 1:1, 3:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Bufalo "Sabres", kas ārpus pieteikuma atstāja Zemgu Girgensonu.

Bļugers spēlēja 13 minūtes un 44 sekundes, no tām 28 sekundes mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja desmit no 14 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

Bļugers arī izpildīja vienu pēcspēles metienu, taču to nerealizēja.

NHL pamatturnīrs sāksies 12.oktobrī. Bez Bļugera un Girgensona NHL komandu sastāvos šobrīd ir arī Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets") un Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks").