Gezahegne labo pasaules rekordu desmit kilometros šosejā
foto: James Crombie/INPHO/Shutterstock/ Vida Press
Bahreinas skrējēja Kilkidana Gezahegne.
Citi sporta veidi
2021. gada 5. oktobrī, 11:58

Gezahegne labo pasaules rekordu desmit kilometros šosejā

Jauns.lv / LETA

Olimpiskās sudraba medaļas ieguvēja 10 000 metru distancē Bahreinas skrējēja Kilkidana Gezahegne svētdien uzvarēja "The Giants" skrējienā Ženēva un laboja pasaules rekordu desmit kilometru distancē par piecām sekundēm.

Gezahegne labo pasaules rekordu desmit kilometros ...

30 gadus vecā Gezahegne, piedaloties tikai ceturtajās šosejas skriešanas sacensībās savā karjerā, iesāka skrējienu ātri. Sasniedzot distances vidusdaļu 14 minūtēs un 46 sekundēs, viņa bija par piecām sekundēm ātrāka par kenijietēm Selipini Čespolu un Agnesi Tiropu,  kura septembrī laboja pasaules rekordu desmit kilometru distancē tikai sievietēm. Tiropas uzstādītais laiks bija 30 minūtes un viena sekunde.

Etiopiešu skrējēja Davita Sejauma arī pabeidza pusi distances ātrāk par 15 minūtēm, bet pēc tam sāka atpalikt. Arī Čespola un Tiropa palēnināja tempu, ļaujot Gezahegnei izvirzīties pārliecinošā vadībā.

Otro distances daļu Bahreinas skrējēja veica 14 minūtēs un 51 sekundē, kopumā finišējot 29 minūtēs un 38 sekundēs. Tas bija par piecām sekundēm ātrāk nekā Džoislīnas Džepkosgei 2017.gadā uzstādītais rezultāts Prāgā.

Tiropa ieņēma otro vietu, finišējot 30 minūtēs un 20 sekundēs, bet, atpaliekot par vēl astoņām sekundēm, trešā bija Čespola.