foto: Zane Bitere/LETA
Marians Pahars kļuvis par Futbola federācijas sporta direktoru
Marians Pahars.
Futbols
2021. gada 1. septembris, 16:44

Marians Pahars kļuvis par Futbola federācijas sporta direktoru

Jauns.lv / LETA

Par jauno Latvijas Futbola federācijas (LFF) sporta direktoru kļuvis viens no visu laiku veiksmīgākajiem Latvijas futbolistiem, kādreizējais Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Marians Pahars, trešdien informē LFF.

Pahara priekštecis amatā Jurijs Andrejevs savu ieguldījumu Latvijas futbola attīstībā turpinās veikt LFF Izglītības nodaļas vadītāja amatā, pilnvērtīgi atgriežoties segmentā, kurā iepriekš ar labiem rezultātiem strādājis daudzu gadu garumā.

"Esmu pateicīgs LFF par doto iespēju piedalīties Latvijas futbola attīstības veicināšanā sev jaunā un vienlaikus ļoti plašā atbildības laukā. Gan kā spēlētājs, gan kā treneris esmu pieredzējis un izzinājis dažādu valstu pieredzes un pieejas futbola attīstības jautājumos. Šajā amatā Latvijas futbolam pēc savas vislabākās sirdsapziņas centīšos dot labāko no tā, vienlaikus neaizmirstot par manu zināšanu un pieredzes paplašināšanu," sarunā ar pauž Pahars.

"Kā sporta direktors ar lielām ambīcijām un aizrautību uzņemos gādību pār plašajiem futbola, sacensību, klubu, akadēmiju un citu atzaru attīstības jautājumiem. Ar prieku uzsākšu pēc iespējas ciešāku ikdienas sadarbību gan ar vietējām futbola organizācijām un klubiem, gan ar zinošajiem kolēģiem LFF nodaļās, gan ar man tuviem ārzemju speciālistiem, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu Latvijas futbola kopējai sistēmai kāpt augstāk pa izaugsmes kāpnēm," piebilst bijušais futbolists.

Gandarījumu par Pahara nolīgšanu sporta direktora amatā pauda arī LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Viņa zināšanu un redzējuma kopums mūs ir uzrunājis, bet viņa spējas ar savu līdzdalību uzrunāt un motivēt apkārtējos nav apšaubāmas. Esam gandarīti par Mariana Pahara pievienošanos LFF komandai tik nozīmīgā amatā," pauž LFF prezidents Ļašenko. "Jaunajam sporta direktoram būs svarīgi iepazīt Latvijas futbola saimniecību no cita skatu punkta, lai nodrošinātu ilgtspējīgu futbola sistēmas attīstību. Tāpēc noteikti starp pirmajām prioritātēm būs veikt esošās futbola attīstības sistēmas revīziju, lai tālāk uzlabotu esošo sistēmu un integrētu tajā jaunas iniciatīvas."

Kļūstot par LFF sporta direktoru, Pahars turpinās pildīt Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča asistenta pienākumus.