foto: AP/Scanpix
Nīderlandes sportistes atgriežas olimpisko čempioņu tronī lauka hokejā
Nīderlandes sieviešu lauka hokeja izlase līksmo par panākumu.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. augusts, 15:23

Nīderlandes sportistes atgriežas olimpisko čempioņu tronī lauka hokejā

Jauns.lv / LETA

Nīderlandes sieviešu izlase piektdien Tokijā uzvarēja trešajās no pēdējām četrām lauka hokeja sacensībām olimpiskajās spēlēs.

Finālā ar 3:1 (3:1) tika pieveikta Argentīna.

Vadībā trešajā minūtē pēc Augustīnas Gorselani metiena izvirzījās Argentīna, taču nīderlandietes atbildēja ar trim vārtiem. 23.minūtē pēc stūra sitiena izspēles izcēlās Margota van Gefena, bet 26. un 29.minūtē divus vārtus guva Kaja Žaklīna van Māsakera.

Nīderlandietes kļuva par pirmo izlasi, kas sieviešu olimpiskajās sacensībās izcīnījušas četras uzvaras, apsteidzot austrālietes, kurām ir trīs tituli. Neviena cita valsts nav uzvarējusi vairāk par vienu reizi.

Dienvidamerikānietes pēc pārtraukuma vairāk kontrolēja bumbiņu, taču nīderlandietes viegli nosargāja ceturto titulu pēc uzvaras spēlēs 1984., 2008. un 2012.gadā.

2016.gada čempione Lielbritānija nodrošināja bronzas medaļu, ar 4:3 (2:3) pārspējot Indiju.

Zaudētājām nelīdzēja arī Gurdžitas Kauras divi gūtie vārti. Viņa izlīdzināja rezultātu ar diviem precīziem metieniem 25. un 26.minūtē. Pēc Vandanas Katarijas "gola" trīs minūtes vēlāk indietes pat izvirzījās vadībā, taču otrajā puslaikā vārtus guva tikai Lielbritānijas sportistes.