foto: ZUMAPRESS.com
Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā Ķīna joprojām pirmajā vietā
Ķīnas galda tenisistes apliecināja valsts dominanci šajā sporta veidā, Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnot zelta medaļu komandu sacensībās sievietēm.
Citi sporta veidi
2021. gada 5. augusts, 23:59

Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā Ķīna joprojām pirmajā vietā

Jauns.lv / LETA

Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā joprojām nepārspēta ir Ķīna, bet Lielbritānija atkāpusies uz sesto vietu.

Ķīnas sportistu pūrā Tokijas olimpiskajās spēlēs jau ir 74 medaļas. Ar ceturtdien iegūtajām divām zelta un divām sudraba medaļām kopā Ķīnai ir 34 zelta, 24 sudraba un 16 bronzas godalgas. Ceturtdien Ķīnas sportisti triumfēja galda tenisa komandu sacensībās sievietēm un 14 gadus vecā daiļlēcēja Hunčaņa Cjuaņa sacensībās no desmit metru torņa, bet otrajā vietā aiz Cjuaņas palika 15 gadus vecā Juisji Čeņa. Sudraba medaļu izcīnīja arī trīssoļlēcējs Jamins Džu. 

ASV izcīnīto medaļu skaits pārsniedzis deviņus desmitus. Tās sportisti ieguvuši 29 zelta medaļas, 35 sudraba un 27 bronzas medaļas. Ceturtdien amerikāņi ieguva pa četrām katra kaluma godalgām. Augstākās raudzes medaļas kaklā kāra kārtslēcēja Keitija Nežouta, lodes grūdējs Raiens Krūzers, kārtslēcēja, Nevina Herisona 200 metru kanoe sprintā un brīvās cīņas cīkstonis Deivids Moriss Teilors III svara kategorijā līdz 86 kilogramiem, par vicečempionu kļuva Netenjels Kolmens kāpšanas sportā, Grānts Holovejs 110 metru barjersprintā, Džo Kovačs lodes grūšanā, Djūks Reigans boksā svara kategorijā no 52 līdz 57 kilogramiem, bet bronzas medaļu izcīnīja futbolistes, Korijs Džuno skeitborda "park" disciplīnā, Tomass Patriks Džilmens brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 57 kilogramiem, kā arī Helēna Luīze Merolī brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 57 kilogramiem. 

Lai gan pēc medaļu skaita ar 46 godalgām Japāna ierindojas piektajā vietā, 22 zelta, desmit sudraba un 14 bronzas medaļas kopējā medaļu rangā ļauj mājiniekiem saglabāt trešo vietu. Ceturtdien Risako Kavai triumfēja brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 57 kilogramiem, sudrabu izcīnīja Koki Ikeda 20 kilometru soļošanas sacensībās vīriešiem un galda tenisa sieviešu komanda, bet bronzas medaļu ieguva Tošikadzu Jamaniši 20 kilometru soļojumā un bokseris Rjomei Tanaka svara kategorijā no 48 līdz 52 kilogramiem. 

Austrālija ar 41 medaļu - 17 zelta, piecām sudraba un 19 bronzas godalgām, pakāpusies uz ceturto vietu, bet Krievijas Olimpiskās komitejas komanda ar 58 medaļām, no kurām 16 ir zelta kaluma, 22 sudraba un 20 bronzas - pakāpusies uz piekto vietu. 

Lielbritānija atkāpusies par divām pozīcijām un ar 16 zelta, 18 sudraba un 17 bronzas medaļām ieņem sesto vietu. 

Vācijai ir pa deviņām zelta un sudraba medaļām, kā arī 16 bronzas godalgas, bet Francijai ir septiņas zelta medaļas, kā arī 11 sudraba un deviņas bronzas medaļas. 

Cita starpā septiņas zelta medaļas ir arī Itālijai, Nīderlandei un Jaunzēlandei. 

Sešas augstākā kaluma medaļas ieguvuši Dienvidkorejas sportisti, kuriem ir arī četras sudraba un deviņas bronzas medaļas. 

Ungārijai, Kanādai un Kubai ir pa piecām zelta medaļām, bet Brazīlijai un Čehijai ir četras zelta medaļas. 

Pa trim zelta medaļām ir Spānijai, Šveicei, Polijai, Horvātijai, Jamaikai un Beļģijai, savukārt divas zelta medaļas ir ieguvusi Zviedrija, Taivāna, Gruzija, Dānija, Irāna Norvēģija, Slovēnija, Ekvadora, Grieķija, Uzbekistāna, Kosova un Katara.

Latvija ar vienu zelta un vienu bronzas medaļu ieņem 56.-59.vietu, ko dala ar Igauniju, Fidži un Taizemi.

Artūrs Plēsnieks otrdien svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 109 kilogramiem ieguva bronzas medaļu, bet Latvijai zeltu 28.jūlijā izcīnīja 3x3 basketbolisti, bet Igaunijai zeltu 27.jūlijā izcīnīja paukotājas - Jūlija Beļajeva, Katrīna Lehisa, Ērika Kirpū un rezerviste Irina Embriha - komandu sacensībās ar špagu, bet bronzas medaļu 24.jūlijā ieguva Lehisa individuālajās sacensībās paukošanā ar špagu.

Kopumā vismaz vienu medaļu šajās olimpiskajās spēlēs ieguvušas jau 88 izlases.

Olimpiskās spēles norisinās no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.