foto: REUTERS/SCANPIX
Tokijas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā joprojām vadībā Ķīna
Ķīnas mākslas peldētājas medaļu ceremonijā.
Citi sporta veidi
2021. gada 5. augusts, 04:16

Tokijas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā joprojām vadībā Ķīna

Jauns.lv / LETA

Ķīna joprojām ir līdere Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā, bet Lielbritānija pēc trešdienas sacensībām ierindojas ceturtajā vietā.

Ķīnas sportisti šajās olimpiskajās spēlēs izcīnījuši 70 medaļas, no kurām 32 ir zelta, 22 sudraba un 16 bronzas. Trešdien Ķīnas sportisti izcīnīja tikai vienu medaļu - sudrabu mākslas peldēšanas izvēles programmā izcīnīja duets Veņjaņa Suņa un Sjuečeņa Huana.

Ar 79 medaļām ASV joprojām ir līderes pēc izcīnīto medaļu skaita, tomēr rangā valsts ieņem otro vietu ar 25 zelta medaļām, 31 sudraba medaļu un 23 bronzas medaļām. Trešdien ASV sportisti uzvarēja Sidnija Maklaflina 400 metru barjersprintā, bet sudrabu tajā pašā disciplīnā izcīnīja Dalila Muhamada, kā arī Kortnija Frerika 3000 metru kavēkļu skrējienā, Kenets Bednareks 200 metru sprintā, bronzu ieguva Noa Līlss 200 metru sprintā un Ošē Džonsa boksā sievietēm svara kategorijā no 64-69 kilogramiem.

Trešajā vietā ar 40 medaļām - 21 zelta, septiņām sudraba un 12 bronzas - ir Japāna. Trešdien mājinieku medaļu klāsts papildināts divām zelta medaļām - Jukako Kavai palika nepārspēta brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 62 kilogramiem un Sakura Josodzumi uzvarēja skeitborda sacensību "park" disciplīnā, aiz sevis atstājot tautieti Kokonu Hiraki, bet bronzas medaļu Japānai ieguva boksere Cukimi Namiki svara kategorijā no 48 līdz 51 kilogramam.

Uz ceturto vietu medaļu rangā pakāpusies Lielbritānija, kurai ir 15 zelta medaļas, 18 sudraba un 15 bronzas medaļas.

Arī Austrālijai ir 15 zelta medaļas, bet tās sportisti izcīnījuši kopumā 36 medaļas, tostarp četras sudraba un 17 bronzas godalgas.

Sestajā vietā esošās Krievijas Olimpiskās komitejas komanda pēc medaļu skaita ieņem trešo vietu - tās pūrā ir 53 medaļas, no kurām 14 ir zelta kaluma, 21 sudraba un 18 bronzas.

Vācijai ir pa astoņām zelta un sudraba medaļām un 16 bronzas medaļas, bet Francijai ir sešas zelta, desmit sudraba, kā arī deviņas bronzas medaļas.

Cita starpā sešas zelta medaļas ir arī Itālijai, Nīderlandei, Dienvidkorejai un Jaunzēlandei.

Piecas zelta godalgas ir Kubai, bet četras augstākā kaluma medaļas izcīnījuši sportisti no Ungārijas, Kanādas, Brazīlijas un Čehijas, bet pa trim zelta medaļām ir Šveicei, Polijai un Horvātijai.

Divas zelta medaļas ieguvusi Zviedrija, Taivāna, Gruzija, Dānija, Norvēģija, Jamaika, Irāna, Slovēnija, Ekvadora, Grieķija, Uzbekistāna, Kosova un Katara.

Latvija ar vienu zelta un vienu bronzas medaļu ieņem 53.-56.vietu, ko dala ar Igauniju, Baltkrieviju un Fidži.

Artūrs Plēsnieks otrdien svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 109 kilogramiem ieguva bronzas medaļu, bet Latvijai zeltu 28.jūlijā izcīnīja 3x3 basketbolisti, bet Igaunijai zeltu 27.jūlijā izcīnīja paukotājas - Jūlija Beļajeva, Katrīna Lehisa, Ērika Kirpū un rezerviste Irina Embriha - komandu sacensībās ar špagu, bet bronzas medaļu 24.jūlijā ieguva Lehisa individuālajās sacensībās paukošanā ar špagu.

Kopumā vismaz vienu medaļu šajās olimpiskajās spēlēs ieguvušas jau 85 izlases.

Olimpiskās spēles norisinās no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.