Sporta zvaigznes
2021. gada 2. augusts, 22:13

Sevastova zaudē Sanhosē turnīra sestajai raketei Martičai

Jauns.lv / LETA

Anastasija Sevastova pirmdien Sanhosē "WTA 500" sērijas sacensību pirmajā kārtā divos setos piekāpās sacensību sestajai raketei horvātietei Petrai Martičai.

Sevastova atzina pretinieces pārākumu ar 3-6, 3-6.

Savā pirmajā turnīrā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm Latvijas otrā rakete, kura WTA rangā ieņem 65.vietu, zaudēja piecos savas serves geimos.

Pirmajā setā otrajā geimā Sevastova atspēlēja divas breikbumbas, tomēr ar trešo pasaules ranga 33. pozīcijas īpašniece Martiča panāca 2-0. Jau nākamajā geimā Sevastova atspēlējās, izmantodama otro breikbumbu.

Ostapenko un Sevastovas dubultspēle Tokijas olimpiskajās spēlēs

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien nepārvarēja Tokijas olimpisko spēļu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu, beidzot dalību sacensībās.

gallery icon
22

Tomēr savas serves priekšrocības sportistēm neizdevās izmantot arī nākamajos divos geimos, izmantojot jau pirmo breikbumbu - 3-2 horvātietes labā.

Lai arī sestajā geimā Latvijas tenisistei bija jāatspēlē viena breikbumba, par izšķirošo kļuva ar savu servi zaudēts astotais geims, ko ar otro breikbumbu savā labā noslēdza Martiča, vēlāk "sausā" izservēdama setu - 6-3.

Anastasija Sevastova olimpiskajās spēlēs Tokijā spēkojas ar francūzieti Ferro

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien nepārvarēja Tokijas olimpisko spēļu vienspēļu turnīra pirmo kārtu.

gallery icon
22

Otrajā setā bija tikai trīs breikbumbas, visas - Martičai.

Jau pirmajā geimā Sevastova deva breika priekšrocības sāncensei, bet devītajā geimā Martiča izmantoja otro pēc kārtas setbumbu, kuras izspēlē Latvijas tenisiste pieļāva dubultkļūdu - 3-6.

Horvātiete uzvarēja 20 no 26 izspēlēm jeb 76,9% gadījumu, servējot pirmo servi, bet Sevastovai tas pa spēkam bija vien 13 no 31 izspēles jeb 41,9% gadījumu.

Sevastova Billijas Džīnas Kingas kausa mačā cīnās ar indieti Karmanu Kauru Thandi

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piedalās "Billie Jean King Cup by BNP Paribas" spēlē tenisā sievietēm pret Indijas tenisisti Karmanu Kauru ...

gallery icon
18

Martiča izmantoja pusi no desmit breikbumbām, kamēr Sevastova bija sekmīga vienā no trim gadījumiem. Arī kopā horvātiete sakrāj uzvaras 61 izspēlē, kamēr Sevastova - 42.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Abas vienaudzes no 2017. līdz 2019. gadam bija aizvadījušas trīs savstarpējās spēles. 2018.gadā Bukarestes turnīra finālā bija pārāka Sevastova, bet 2017. un 2019.gadā "Grand Slam" turnīros Francijā un ASV trešās kārtas cīņās uzvarēja Martiča.

Sevastova Sanhosē bija ieradusies no Tokijas olimpisko spēļu turnīra, kurā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums pirmajā kārtā. Martiča pēc ranga varēja kvalificēties sacensībām, taču izvēlējās nespēlēt Tokijā.

WTA tūrē viņām abām iepriekšējās sacensības bija Vimbldonas čempionāts. Sevastova zaudēja trešajā kārtā, bet Martičas ceļš bija par vienu spēli īsāks.

Sevastova savu šīs sezonas labāko turnīru aizvadīja Maiami, kur kortā svinēja trīs uzvaras un aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. Tiesa, nesen viņa zaudēja aizpērn Jūrmalas WTA "International" turnīrā par titulu iegūtos punktus un piedzīvoja nelielu kritumu rangā. Ja neizdosies uzlabot savas pozīcijas, liepājniecei būs jārēķinās ar spēlēšanu kvalifikācijā.

Martiča šajā sezonā vistālāk aizspēlējās turnīrā Romā, kur sasniedza pusfinālu.

Sevastova šogad uzvarējusi 21 no 37 spēlēm, bet Martičai ir 13 panākumi 27 cīņās. Abas tenisistes bez tituliem ir kopš 2019. gada, kad Sevastova izcīnīja savu ceturto trofeju, bet Martiča - pirmo un līdz šim vienīgo.

Otrajā kārtā Martiča spēkosies ar polieti Magdu Lineti (WTA 45.) vai kvalifikāciju pārvarējušo nīderlandieti Lesliju Patinamu-Kerkhovi (WTA 158.).

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šonedēļ Sanhosē nespēlē.

Turnīrs Sanhosē norisināsies uz cietā seguma un ir vienas no sagatavošanās sacensībām ASV atklātajam čempionātam.