foto: AP/Scanpix
Austrālijas airētāji pārtrauc Lielbritānijas uzvaru sēriju vīriešu četrinieku sacensībās
Austrālijas vīriešu bezstūrmaņa četrinieks trešdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu akadēmiskās airēšanas sacensībās.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. jūlijs, 08:13

Austrālijas airētāji pārtrauc Lielbritānijas uzvaru sēriju vīriešu četrinieku sacensībās

Jauns.lv / LETA

Austrālijas vīriešu bezstūrmaņa četrinieks trešdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu akadēmiskās airēšanas sacensībās, pārtraucot Lielbritānijas kvartetu dominanci šajā disciplīnā.

Kopumā airēšanā trešdien tika sadalīti seši medaļu komplekti, uzvaras izcīnot divām Austrālijas laivām, kā arī pa vienai Rumānijas, Francijas, Nīderlandes un Ķīnas laivai. Visās sešās sacensībās tika uzrādīti olimpisko spēļu labākie finiša laiki.

Austrālijas kvartets ar Aleksandru Pērnelu, Spenseru Tarrinu, Džeku Hergreivsu un Aleksandru Hilu sastāvā 2000 metrus airēja piecās minūtēs un 42,76 sekundēs.

Sudrabu izcīnījušais Rumānijas četrinieks bija 0,37 sekundes lēnāks, bet Itālija atpalika 0,84 sekundes. Lielbritānijas sportisti zaudēja 3,02 sekundes un palika ceturtajā pozīcijā.

Briti šajā disciplīnā nebija pārspēti kopš 2000.gada, uzvarot piecās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Arī četrinieku bezstūrmaņa sacensībās sievietēm uzvarēja Austrālija ar Lūsiju Stefanu, Rouzmariju Poupu, Džesiku Morisoni un Anabellu Makintairu laivā. Austrālietes finišēja sešās minūtēs un 15,37 sekundēs. Sudrabs un 0,34 sekunžu deficīts bija Nīderlandei, bet bronza un 5,09 sekundes lēnāks brauciens - Īrijai.

Sieviešu četrinieku sacensības olimpisko spēļu programmā atgriezušās pēc 29 gadu pārtraukuma.

Tikmēr vīriešu pārairu divnieku sacensībās uzvarēja francūži Igo Bušerons un Matjē Androdiass, finišējot sešās minūtēs un 0,33 sekundēs. Tikai 0,20 sekundes atpalika Nīderlandes duets, bet 3,30 sekundes zaudēja bronzu izcīnījušie ķīnieši.

Sievietēm šajā klasē uzvaras laurus plūca Rumānijas duets Ankuta Bodnara un Simona Radis, kuras 2000 metrus airēja sešās minūtēs un 41,03 sekundēs.

Jaunzēlandes duets zaudēja 3,79 sekundes, bet nīderlandietes atpalika 4,70 sekundes. Ceturto vietu izcīnīja lietuvietes Donata Karaliene un Milda Valčukaite, kuras no goda pjedestāla atpalika 1,71 sekundi.

Savukārt vīriešu pārairu četrinieku sacensībās ar pasaulē labāko finiša laiku - piecām minūtēm un 32,03 sekundēm - uzvarēja nīderlandieši Lukass Teodors Dirks Ujtenbogārds, Abe Vīrsma, Tone Vītens un Kūns Metsemakers. No pārējiem medaļniekiem briti zaudēja 1,72 sekundes, bet austrālieši - 1,94 sekundes.

Sievietēm šajā pašā klasē pirmās finišēja ķīnietes Juņhsia Čeņa, Lina Džana, Jana Ļu un Sjaotuna Cui, kuras arī sasniedza pasaulē labāko rezultātu - sešas minūtes un 5,13 sekundes. Polietes bija otrās ar 6,23 sekunžu deficītu, bet vēl 0,72 sekundes lēnākas bija bronzu izcīnījušās austrālietes.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.