foto: LETA
Mairis Briedis lūdz palīdzību smagi slimajam māsas vīram
Sporta zvaigznes
2021. gada 22. jūlijs, 22:37

Mairis Briedis lūdz palīdzību smagi slimajam māsas vīram

Jauns.lv

Latviešu bokseris Mairis Briedis soctīklā "Facebook" vērsies pie saviem sekotājiem, lūdzot finansiālu atbalstu smagi slimajam māsas vīram.

"Manas māsas vīram Jānim ir atklāts galvas ļaundabīgs audzējs, pat neskatoties uz ikgadējām pārbaudēm.

Diemžēl ārsta nolaidības rezultātā, kurš to laicīgi nepamanīja, viss ir attīstījies ļoti tālu. Latvijas ārsti ir atteikušies no turpmākās ārstešanas un izrakstījuši Jāni uz mājām. 

Mēs esam atraduši iespējas turpināt ārstēšanu Vācijā, kam ir nepieciešami lieli līdzekļi. Daļu to jau esam sagādājuši, bet, ja jums ir iespēja un vēlme, lūdzu, palīdziet Jānim atgriezties pie normālās dzīves savā ģimenē, kur viņu gaida mazs dēliņš," raksta Mairis Briedis klāt pievienojot "Ziedot.lv" interneta saiti: https://www.ziedot.lv/palidziba-janim-trupam-4036

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",

Kā vēsta "Ziedot.lv" publiskotā informācija, palīdzība tiek lūgta 33 gadus vecajam Jānim no Rīgas. Pirms trīs gadiem sava drauga kāzās viņš iepazinās ar savu nākamo sievu Santu, pirms gada abi apprecējās, šogad ģimenē sagaidīts mazulītis. Diemžēl jaunās ģimenes prieku un rūpes aizēno Jāņa pēkšņā saslimšana.

Pirms 5 gadiem Jānim galvā tika atklāts 5 cm veidojums, tas tika izoperēts, apstarots. Jānis veiksmīgi atveseļojās, katru gadu tika veiktas veselības pārbaudes, kas neko sliktu neuzrādīja. Šī gada jūnijā Jānis sajuta nespēku un tirpšanu labajā rokā un kājā.

Slimnīcā Jānim nekavējoties veica izmeklējumus, kas atklāja audzēju galvā - anaplastisku astrocitomu. Audzēju izoperēja un izrakstīja mājās ģimenes un paliatīvās aprūpes ārsta uzraudzībā, audzēja ārstēšanu nepiedāvājot Jāņa smagā stāvokļa dēļ.    

Jānis vienmēr bijis aktīvs, dzīvespriecīgs, labsirdīgs un izpalīdzīgs cilvēks. Viņš strādāja ziedu bāzē, ikdienu iepriecinot cilvēkus ar skaistiem ziediem. Grūti noticēt un samierināties, ka ārstēšanas iespēju nav.  

Ģimene ir atradusi iespēju konsultēties un ārstēties "Hallwang" klīnikā Vācijā, kur piedāvā gan papildus izmeklējumus, gan imūnterapiju. Šobrīd plānotās ārstniecības izmaksas ir 57 465,10 eiro. Klīnika gatava Jāni uzņemt tiklīdz tiek samaksāti 80% no summas.

Ceļa un uzturēšanās izdevumus ģimene segs paši, taču apmaksāt šādu ārstniecību nav viņu spēkos, tādēļ viņi lūdz līdzcilvēku palīdzību. No pavisam nepieciešamajiem 57 tūkstošiem 465 eiro ceturtdienas vakarā bija saziedoti 37 tūkstoši 971 eiro.