foto: REUTERS/SCANPIX
Atrasta zīmīte, ko atstājis Japānā no viesnīcas pazudušais Ugandas sportists; tā daudz ko izskaidro
Ugandas olimpiskā delegācija
Citi sporta veidi
2021. gada 18. jūlijs, 19:11

Atrasta zīmīte, ko atstājis Japānā no viesnīcas pazudušais Ugandas sportists; tā daudz ko izskaidro

Jauns.lv

Tokijas olimpisko spēļu kandidāts no Ugandas, kurš kopš piektdienas Japānā ir pazudis bezvēsts, atstājis zīmīti, kas daudz ko izskaidro - sportists tajā atklāj, ka dzīve Āfrikā ir pārāk grūta, un viņš vēlas Japānā atrast darbu, raksta CNN.

20 gadus vecais ugandiešu svarcēlājs Jūliuss Sekitoleko pēc ierašanās Japānā nespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm, tāpēc 20. jūlijā viņam bija ieplānots lidojums atpakaļ uz Ugandu.

Pēdējo reizi viņš redzēts piektdienas rītā, stacijā netālu no viesnīcas Izumisano pilsētā Osakas prefektūrā, kurā izmitināta Ugandas olimpiskā delegācija. Sportists iegādājies vilciena biļeti uz Nagoju, kas atrodas apmēram 200 kilometru attālumā no viesnīcas.

Zīmītē Sekitoleko pastāstījis, ka nevēlas atgriezties Ugandā, un lūdza savas delegācijas locekļus nosūtīt viņa mantas sievai.

Kā iepriekš vēstīts, fakts, ka sportists ir pazudis, atklājās pēc tam, kad viņš piektdienas pēcpusdienā neieradās nodot Covid-19 testu. Kopš tā laika viņu meklē vietējā policija, bet bez panākumiem.

Svarcēlājs Sekitoleko piedalījies 2018. gada Nāciju Sadraudzības spēlēs Austrālijā, būdams 17 gadus vecs. Toreiz viņš izcīnīja 10. vietu. Jau tad šo spēļu laikā pazuduši divi Ugandas sportisti un arī atlēti no Ruandas un Kamerūnas.

Savukārt 2014. gadā Nāciju Sadraudzības spēlēs Skotijā pazuda divi ugandiešu regbija spēlētāji. 2015. gadā atklājās, ka abi Skotijā pieprasījuši patvērumu, turklāt spēlējuši Kārdifas regbija komandā.

Ugandas delegācija bija viena no pirmajām komandām, kas ieradās Japānā, lai gatavotos Tokijas olimpiskajām spēlēm. Pēc ierašanās jūnija beigās tika konstatēts, ka vienam no delegācijas locekļiem ir pozitīvs Covid-19 tests, turklāt atklāts tieši lipīgais delta vīrusa variants. Šī iemesla dēļ delegācijai nācās izolēties viesnīcā.

Olimpisko un paralimpisko spēļu ciemats Tokijā

gallery icon