Futbols
2021. gada 12. jūlijs, 09:40

Sarūgtinātie Anglijas izlases līdzjutēji pēc mača Londonā brutāli uzbrūk itāļu faniem

Jauns.lv

Anglijas futbola izlases fani pēc rūgtā zaudējuma pēcspēles sitienos Eiropas čempionāta finālā, kur Anglija piekāpās Itālijai, savas negatīvās emocijas izgāza, uzbrūkot Itālijas izlases līdzjutējiem. Sociālajos tīklos tika publicēti vairāki video, kuros iemūžināta fanu agresīvā uzvedība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sociālajos tīklos publicēti video, kuros redzami agresīvi Anglijas izlases līdzjutēji. Futbola huligāni pie Vemblija stadiona uzbrūk Itālijas izlases līdzjutējiem, iekaustot viņus ar dūrēm un sperot ar kājām. Tikmēr satrakojušos fanus mēģina nomierināt stadiona apsardze. Satrakojušies angļi nekautrējās pa vairākiem sist jau zemē nogāztus līdzjutējus.

foto: Ekrānuzņēmums
Agresīvie huligāni pie stadiona ar dūrēm sagaidīja Itālijas izlases līdzjutējus.

Vietējie mediji vēsta, ka pēc zaudējuma sarūgtinātie fani dedzinājuši lāpas, gāzuši atkritumu tvertnes un demolējuši visu, kas pagadījās viņu ceļā. Londonas varasiestādēm nācies slēgt vairākas metro stacijas. Policijas pavēstījusi par 50 cilvēku aizturēšanu, bet šis skaitlis ir provizorisks.

Vairums angļu līdzjutēju zaudējumu uztvērasavaldīgi, arī Sakas nerealizēto pēcspēles sitienu.

Itālijas izlase Eiropas čempionāta finālā Londonā uzvar Anglijas futbolistus

Anglijas un Itālijas futbola izlašu spēlē svētdien Eiropas čempionāta finālā Londonā pēcspēles sitienos Itālija uzvarēja Angliju. Itālija pārspēja Angliju ar ...

gallery icon
40


Jauns.lv jau vēstīj, ka Eiropas čempionāta finālā svētdien Londonā Itālijas izlase pēcspēles sitienos uzvarēja Angliju.
Itālija pārspēja Angliju ar 1:1 (1:0, 0:1, 11 m - 3:2). Vārtus Anglijai guva Lūks Šovs, Itālijai - Leonardo Bonuči.

Var teikt, ka spēle sākās ar 1:0 Anglijas labā, jo jau otrajā minūtē angļi izvirzījās vadībā.

No laukuma centra Harijs Keins jau kārtējo reizi šajā čempionātā teicami piespēlēja uz labo flangu, bet piespēles adresāts Kīrans Tripjērs pagaidīja, kamēr vārtsarga laukumam pietuvojas Šovs. Bumba pēc piespēles soda laukumā vispirms atsitās pret zemi, tad, to neapturot, Šovs no gaisa ar atsitienu pret zemi raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:0.

Tie 16 spēļu laikā Šovam bija pirmie vārti izlasē, bet pēc minūtes un 57 sekundēm gūtie vārti - ātrākie Eiropas meistarsacīkšu finālos.

22.minūtē Itālijas izlases spēlētājs Žoržinju saņēma spērienu pa kājām, un laukumā bija jādodas komandas medicīniskā personāla pārstāvim. Žoržinju spēli turpināja.

35.minūtē bīstamākais moments līdzšinējā spēlē bija itāļiem. Federiko Kjēza ar individuālo meistarību laukuma centrā apspēlēja pretinieku un, pietuvojies Anglijas soda laukumam, ar kreiso kāju sita. Bumba lidoja nedaudz garām vārtu labajam apakšējam stūrim.

Otrajā puslaikā itāļi sāka spēlēt agresīvāk un aktīvāk, uzņemoties iniciatīvu.

47.minūtē pirmo dzelteno kartīti mačā par klupināšanu saņēma Itālijas izlases pussargs Nikolo Barella. Minūti pēc tam pretinieku soda laukumā krita Rahīms Sterlings, kurš drīzāk pats ielēca Itālijas spēlētāja kājās. Tiesneša svilpe klusēja.

50.minūtē Sterlings iztika bez dzeltenās kartītes par pretinieka nogāšanu pretuzbrukumā, bet bumba pēc Lorenco Insinjes brīvsitiena lidoja tālu no labā vārtu stūra.

54.minūtē Itālija veica divas maiņas, Barellu nomainot Brianam Kristantem, bet Čiro Immobiles vietā laukumā nākot Domeniko Berardi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nākamajā minūtē Leonardo Bonuči nekautrējās iespert pa kājām Sterlingam, nopelnot dzelteno kartīti.

57.minūtē bīstamā tuvumā angļu vārtiem nokļuva Insinje, kura tuvs un ļoti spēcīgs sitiens no šaura leņķa trāpīja vārtsargam Džordanam Pikfordam, kurš sitienu atvairīja.

Piecas minūtes vēlāk Pikfords glāba angļus no vārtu zaudējuma. Kjēza no soda laukuma ar apvedošo sitienu uz tālo vārtu stūri cauri trīs spēlētāju burzmai bija tuvu vārtu guvumam, taču Pikfords lēcienā ar roku atvairīja bumbu, kas lidoja vārtu labajā apakšējā stūrī.

Toties 67.minūtē Pikfords bija bezspēcīgs pēc Berardi izpildītā stūra sitiena no labās puses. Bumba pēc vairākiem rikošetiem un centieniem to dabūt vārtos trāpīja pa vārtu kreiso stabu, kur īstajā vietā izrādījās Bonuči, izlīdzinot rezultātu - 1:1.

Bonuči 34 gadu vecumā kļuva par vecāko vārtu guvēju Eiropas meistarsacīkšu finālos.

No 70. līdz 74.minūtei divas maiņas veica arī Anglija, Tripjēru nomainot Bukajo Sakam un Deklanu Raisu nomainot Dīnam Hendersonam.

77.minūtē bumbas kontrolē itāļi pārspēja angļus ar 64% bumbas kontroles, bet viņu spiedienu nedaudz apturēja Kjēzas savainojums 80.minūtē, kas sešas minūtes vēlāk noveda pie viņa nomaiņas ar Federiko Bernadeski.

Pa vidu šiem notikumiem - 84.minūtē - Insinje saņēma vēl vienu dzelteno kartīti Itālijai.

Sestajā kompensācijas laika minūtē vēl viena dzeltenā kartīte Itālijai - Džordžo Kjellīni pie kreisās laukuma malas ar rokām nogāžot zemē Saku.

Papildlaiks sākās ar Insinjes nomainīšanu pret Andreu Beloti, kam drīz sekoja Manuela Lokatelli došanās laukumā Marko Verati vietā. Angļi atbildēja ar Meisona Maunta nomaiņu pret Džeku Grīlišu.

103.minūtē pretuzbrukumā ļoti bīstamā pretuzbrukumā teicami nospēlēja Pikfords. Emersona piespēli vārtu priekšā bija gatavi pabeigt ar vārtu ieņemšanu pat divi Itālijas spēlētāji, bet bumbu cīņā ar tuvojošiem uzbrucējiem atsita vārtsargs.

106.minūtē pirmo dzelteno kartīti saņēma arī Anglijas izlases futbolists - Herijs Magvairs.

107.minūtē vēl viens bīstams moments pēc brīvsitiena tieši pretī vārtiem bija Itālijai. Pēc spēcīga Bernadeski sitiena ārpus soda laukuma bumbu sev priekšā atvairīja Pikfords, tūlīt to paņemot rokās.

113.minūtē sadursmē Žoržinju ar futbolzābaku uzkāpa Grīlišam, kurš izklupienā centās atņemt bumbu. Medicīniskā palīdzība tika sniegta abiem, bet dzeltenā kartīte tika parādīta Žoržinju.

Acīmredzami gatavojoties pēcspēles 11 metru sitieniem Itālijas izlasē Emersona vietā nāca Alesandro Florenci, bet 120.minūtē divas maiņas veica angļi. Hendersonu un Kailu Volkeru nomainīja Markuss Rešfords un Džeidons Sančo.

Tikai otrajā Eiropas meistarsacīkšu finālā bija nepieciešami 11 metru sitieni. Pirmoreiz pēcspēles sitieni bija 1976.gadā, kad Čehoslovākija pēc 2:2 pārspēja Vācijas Federatīvo Republiku ar 5:3.

Itālijas izlase sāka sitienu sēriju, Berardi iesitot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, Pikfordam lecot uz otru stūri. Keins atbildēja ar neatvairāmu sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

Otrajā kārtā Andreas Beloti sitienu labajā apakšējā stūrī atvairīja Pikfords, bet Magvairs neatvairāmi sita labajā augšējā vārtu stūrī - 2:1 Anglijas labā.

Trešajā sērijā Bonuči iesita kreisajā stūrī, bumbai lidojot netālu no vārtsarga. Rešfords pēc ilgas pauzes sagaidīja, kamēr vārtsargs aizleks uz labo stūri, bet trāpīja pa kreiso vārtu stabu - 2:2.

Bernadeski aukstasinīgi iesita vārtu vidū, Pikfordam aizlecot uz kreiso stūri. Pēc viņa Sančo sita spēcīgi labajā stūrī, bet vārtsargs Džanluidži Donnarumma bumbu atvairīja 3:2 Itālijas labā.

Žoržinju uzsita ne pārāk spēcīgi vārtu kreisajā apakšējā stūrī, un Pikfords atvairīja bumbu, bet arī Sakas sitienu vārtu labajā pusē atvairīja Donnarumma - 3:2 Itālijas labā.