foto: AFP/Scanpix
Ukraiņu futbola zvaigzne apmaksā plastiskās operācijas apdegušiem bērniem
Oleksandrs Zinčenko bērnībā bija kaislīgs tagadējā Ukrainas izlases galvenā trenera Andrija Ševčenko fans.
Sporta zvaigznes
2021. gada 7. jūlijs, 17:14

Ukraiņu futbola zvaigzne apmaksā plastiskās operācijas apdegušiem bērniem

Jauns.lv

Mančestras “City” un Ukrainas valstsvienības aizsardzības balsts Oleksandrs Zinčenko paspīdējis ar cēlu žestu, apmaksājot bērniem Ukrainā plastiskās operācijas, ko veic slavens vācu ķirurgs.

Neilgi pēc sekmīgi spēlējošās Ukrainas valstsvienības izstāšanās no Eiropas čempionāta finālturnīra, kad ceturtdaļfinālā tika smagi zaudēts Anglijas valstsvienībai ar 4:0, interneta komentāros izskanēja ziņas, ka ukraiņu kapteinis Zinčenko veicis pavisam cēlu žestu.

Viņš uz Ļvovas pilsētu aizvedis augstu vērtēto vācu plastisko ķirurgu Klausu Eksneru, kurš nedēļas garumā Ļvovā palīdz bērniem, kas dzimuši ar kādiem vizuāliem defektiem vai guvuši apdegumus. Visus ārstniecības izdevumus sedz Ukrainas izlases kapteinis.

Kā vēsta ukraiņu mediji, viens no Vācijas vadošajiem bērnu ķirurgiem Ukrainā viesojas jau 13. reizi un šajā piegājienā palīdzēs aptuveni 50 bērniem.

24 gadus vecais Zinčenko šobrīd ir viens no pasaulē labākajiem futbola malējiem aizsargiem, bet izlases rindās nereti spēlē pat uzbrūkošā pussarga pozīcijā. Viņš tika atzīts par savas valstsvienības labāko spēlētāju Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Zinčenko savus jaunatnes karjeras pēdējos gadus aizvadīja Doņeckas “Šahtar” sistēmā, bet profesionāļa gaitas uzsāka necilajā Krievijas klubā “Ufa”, jo tolaik varenajā Ukrainas klubā jaunajam puisim neizdevās nostiprināties. Turklāt “Šahtar” vairākkārt lika viņam šķēršļus pāriet uz kādu citu spēcīgu komandu, jauno futbolistu pat šantažējot un liekot pagarināt sadarbību.

Ufā tobrīd dzīvoja viņa vecāki, kas kara laikā bija pametuši Ukrainu, kurp viņš devās ar domu nedaudz uzspēlēt futbolu un meklēt darbu, jo karjera no sākuma neizvērtās tik spoža, kā pats bija vēlējies.

Tomēr divi spoži gadi “Ufa” klubā Krievijas premjerlīgā viņam ļāva tikt pie līguma ar Anglijas premjerlīgas grandu Mančestras “City”. Sākotnēji viņš tika izīrēts Nīderlandes PSV no Eindhovenas, bet jau no 2018. gada ir kļuvis par ļoti būtisku “City” sastāvdaļu.