foto: scanpix
Basketbolists Vecvagars nākamsezon spēlēs Spānijas klubā Žironas "Basket"
Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars.
Basketbols
2021. gada 2. jūlijs, 12:28

Basketbolists Vecvagars nākamsezon spēlēs Spānijas klubā Žironas "Basket"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars nākamsezon pārstāvēs Spānijas pēc spēka otrās līgas komandu Žironas "Basket", ceturtdien ziņo vietējais portāls "Diari de Girona".

Pagājušā gada augustā Vecvagars no Spānijas otrās līgas vienības Palensijas "Chocolates Trapa" pārgāja uz Leidas "ICG Forca".

Šosezon basketbolists vidēji spēlē Leidas komandā izcēlās ar 10,9 punktiem, 1,8 atlēkušajām bumbām un 1,1 rezultatīvu piespēli. Viņš laukumā vidēji pavadīja 24 minūtes, kuru laikā divpunktu un trīspunktu metienus realizēja teju ar 40% precizitāti.

Gan Leidas, gan Žironas vienība šosezon bija starp deviņām komandām, kurām bija jāspēlē par vietas saglabāšanu otrajā līgā. Žironas komandai, kas čempionātā aizvadīja savu pirmo sezonu, tas izdevās, bet Leidas klubam nākamsezon jāspēlē līmeni zemākā turnīrā.

Sešus gadus Vecvagars pavadīja Kauņas "Žalgirs" sistēmā, šajā laikā tiekot arī izīrēts Panevēžas "Lietkabelis" vienībai. No 2016. līdz 2018.gadam basketbolists pārstāvēja "VEF Rīga", bet 2018./19.gada sezonu aizvadīja Polijā Ščecinas "Wilki Morskie" rindās.

Vēl pirms pievienošanās Palensijas vienībai Vecvagars trīs spēles aizvadīja arī "Jūrmala"/"Betsafe" rindās "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā.

Latvijas izlases rindās basketbolists aizvadījis 35 spēles, vidēji izceļoties ar 3,3 punktiem. Iepriekš karjerā viņš pārstāvējis arī dažāda vecuma jauniešu izlases.