Sporta zvaigznes
2021. gada 29. jūnijs, 05:45

Tenisiste Marija Šarapova pastāsta, kā uztur sevi formā pēc aiziešanas no profesionālā sporta

Jauns.lv

34 gadus vecā krievu tenisiste Marija Šarapova aptuveni pirms gada paziņoja, ka nolēmusi pamest profesionālo sportu. Kopš tā laika sportiste vairāk laika velta sev, ģimenei un saderinātajam.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Marija Šarapova šā gada sākumā.

Bijusī tenisiste Marija Šarapova lieliski zina, ko nozīmē neatlaidība un spēja uzturēt savu ķermeni labā formā. Sportiste bija vien 17 gadus veca, kad uzvarēja Vimbldonā un kļuva par pirmo raketi pasaulē. Vienpadsmit aktīvo sporta gadu gaitā Marija ir nopelnījusi vairāk naudas nekā 99,9 procenti viņas kolēģu – un tas viss, pateicoties pašas smagajam un neatlaidīgajam darbam.

Tenisa zvaigznes Marijas Šarapovas dzīve 2020. gada fotogrāfijās - no sarkanā paklāja līdz "Instagram" mirkļiem

gallery icon


 Intervijā žurnālam “Glamour” tenisa zvaigzne pastāstījusi, kā uztur sevi formā, kad vairs netrenējas profesionālajā sportā.

Šarapova dienu sāk ar vienu litru ūdens un fizisko slodzi. Katru rītu apmeklēt sporta zāli nav obligāti. Marija dažkārt pavingro 15 minūtes, bet citu reizi – vienu stundu. Galvenais, lai muskuļi pamostos, pārpūlēt sevi nevajag.

foto: Xavier Collin/Image Press Agency/MEGA / Vida Press
Marija Šarapova un britu uzņēmējs Aleksandrs Gilkss saderinājās aizvadītā gada decembrī. Viņi ir kopā kopš 2018. gada.

Marija maina dažādas slodzes un treniņu veidus, jo sportistei ir garlaicīgi visu laiku darīt vienu un to pašu. Pēc aiziešanas no profesionālā sporta ievērojami samazinājās slodze viņas rokām, tāpēc bijusī tenisiste cenšas pievērst lielāku uzmanību tieši šīs ķermeņa daļas muskuļu tonusam.

Marijas Šarapovas stils: tā sporta zvaigzne izskatās ārpus tenisa kortiem

gallery icon

Runājot par ūdeni, Marija tic, ka tam ir ļoti liela nozīme sevis uzturēšanai labā formā. Sportiste pieradināja sevi uzņemt pietiekami daudz ūdens, vēl startējot tenisa turnīros. “Es to iemācījos, tāpēc esmu pateicīga savam sporta veidam, jo, ceļojot pa pasauli, nākas saskarties ar laika zonu maiņu, dažādiem nosacījumiem un klimata maiņu,” pastāstījusi Šarapova.

Sevastova cīnās pret Šarapovu "Australian Open" otrajā kārtā

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā, ar 1-6, 6-7 (4:7) piekāpjoties ...

gallery icon

Attiecībā par uzturu, sporta zvaigzne šim jautājumam pieiet intuitīvi un ieklausās sava ķermeņa vēlmēs. Pateicoties fiziskajai slodzei un spēka vingrojumiem, viņa var uzturu neierobežot, taču Marija vienmēr rūpējas par to, lai viss būtu sabalansēts.

Marija Šarapova trenējas Losandželosas pludmalē

gallery icon