foto: Facebook
Dodoties peldēties, puisēns Karostas pludmalē gūst smagus ievainojumus
Citi sporta veidi
2021. gada 26. jūnijs, 20:12

Dodoties peldēties, puisēns Karostas pludmalē gūst smagus ievainojumus

Jauns.lv

Lielu ievērību sociālajā vietnē "Facebook" guvis kādas liepājnieces ieraksts, kurā viņa brīdina, ka Karostas Rietumkrasta pludmalē atrodas sarūsējušas mucas ar asām malām, kuru dēļ dēls guvis ievainojumus.

"Apmēram 30 metrus no krasta ūdenī atrodas sarūsējušas mucas ar robotām, asām malām uz augšu. Ir smagi cietis mans dēls. Traumas dziļums 5 cm, garums 10 cm. Sašūta rēta trīs slāņos, muskulis, saites, mīkstie audi. Mums tas beidzās ar kāju, bet kādam tā var būt galva, mugura, vēders. Nevienas zīmes, ka būtu bīstami, ka nedrīkst peldēties," raksta puisēna māte Linda.

Viņa arī bilst, ka katru dienu konkrētajā vietā ejot peldēties daudz cilvēku.

Pēc notikušā informēta policija. Kā vēsta aģentūra LETA, Liepājas ostas apsardze, uzzinot par notikušo, uzreiz identificējusi negadījuma vietu un visu nakti to apsargājusi.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes darbinieki kopā ar brīvprātīgajiem un atbildīgajiem dienestiem sestdien atkārtoti apsekojuši negadījuma vietu un ar bojām norobežojuši to. Pēc pirmatnējās apskates secināts, ka aptuveni 1,2 metrus zem ūdens atrodas trīs metāla mucas jeb bojas.

Kā secina Liepājas SEZ pārstāvji, arī pēc 30 gadiem Karostas teritorijā un tai pieguļošajā jūras piekrastē sastopams padomju militāristu atstāto mantojums. Pirms daudziem gadiem rūpīgi tika apsekota teritoriju no ziemeļu mola uz ziemeļiem, kad tur izveidoja publisku pludmali, tāpat no Karostas kanāla ir izcelti priekšmeti, kas palika pēc padomju armijas aiziešanas.