foto: REUTERS/SCANPIX
Dāņu futbolistam, kurš laukumā gandrīz zaudēja dzīvību, ievietots sirds stimulators
Kristians Ēriksens.
Futbols
2021. gada 17. jūnijs, 14:20

Dāņu futbolistam, kurš laukumā gandrīz zaudēja dzīvību, ievietots sirds stimulators

Jauns.lv

Pēc dramatiskajiem notikumiem Eiropas čempionātā futbolā, kad mača laikā starp Dāniju un Somiju dāņu futbola zvaigzni Kristianu Ēriksenu piemeklēja sirdslēkme, cilvēkus visā pasaulē interesē, kā viņam klājas. 

Jautājumus par Ēriksena veselību uzdod ne tikai viņa fani, bet arī miljoni TV skatītāju, kuri savos televizoru ekrānos redzēja šo briesmīgo notikumu. Dānijas Futbola federācija ceturtdien oficiāli paziņojusi jaunāko informāciju par viņa veselības stāvokli.

Murgs Eiropas futbola čempionātā: Dānijas futbola zvaigzne Kristians Ēriksens pēkšņi saļimst mača laikā pret Somiju

gallery icon
33

Dānijas Futbola federācija informē, ka 29 gadus vecajam Milānas "Inter" spēlētājam ir veikta operācija - viņam ievietots sirds stimulators. “Kristianam tika veiktas nopietnas sirds pārbaudes, un tika nospriests, ka viņam nepieciešams elektrokardiostimulators. Šī ierīce ir vajadzīga, lai novērstu sirds ritma traucējumus," vēstīts Dānijas Futbola federācijas paziņojumā presei. Ēriksens ir piekritis ārstu lēmumam, un par stimulatora nepieciešamību vienisprātis bijuši gan Dānijas, gan starptautiski eksperti. Futbolists joprojām vēl uzturas slimnīcā un atzīst, ka "šajos apstākļos" viņš jūtas labi. Dānijas Futbola federācija lūdz visus respektēt Kristiana un viņa ģimenes privātumu.

Asaras un šoks: komandas biedri mierina Dānijas izlases futbolista Kristiana Ēriksena mīļoto Sabrinu

gallery icon
7

Kristians Ēriksens laukumā sakņupa pirmā puslaika beigās Dānijas izlases mačā pret Somiju. Lai viņu atdzīvinātu, vajadzēja defibrilatoru. 

Dānijas izlase liktenīgajā mačā zaudēja ar 0: 1, un nākamā spēle dāņiem ir šovakar, 17. jūnijā, pret Beļģijas valstsvienību. Beļģi spēles 10. minūtē ir iecerējuši izsist bumbu no laukuma un veltīt minūti ilgus aplausus, godinot Kristianu Ēriksenu.