foto: Twitter
RFS pastiprina sastāvu ar pieredzējušu austriešu uzbrucēju
RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis (ap labi) ar austriešu uzbrucēju Kevinu Frīzenbihleru.
Futbols
2021. gada 17. jūnijs, 13:41

RFS pastiprina sastāvu ar pieredzējušu austriešu uzbrucēju

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola virslīgas līdervienība RFS papildinājusi sastāvu ar austriešu uzbrucēju Kevinu Frīzenbihleru, informē klubs.

RFS jaunpienācējs Latvijā ieradies no Austrijas bundeslīgas, kur pavadīja karjeras lielāko daļu. Pazīstamajā Vīnes "Austria" klubā viņam kopumā 134 spēles 33 vārti un 20 rezultatīvas piespēles. Dzimtenē viņš ir pārstāvējis arī Grācas "Sturm" un "Wolfsberger".

Savu profesionāļa karjeru Frīzenbihlers iesāka pazīstamajā Minhenes "Bayern" klubā. Par tobrīd 16 gadus veco futbolistu "Bayern" samaksāja 500 000 eiro. Pārstāvot jauniešu un dublieru komandas, viņš Vācijas grandā bija īpaši rezultatīvs. "Bayern II" rindās viņam 36 spēlēs 16 vārti un 13 rezultatīvas piespēles. Arī pārstāvot U-19 komandu, jaunais uzbrucējs bija neapturams - 27 vārti 37 spēlēs.

2014.gadā viņš pārcēlās uz citu Eiropā labi pazīstamu klubu Lisabonas "Benfica", taču drīz vien tika izīrēts Polijas ekstraklases komandai Gdaņskas "Lechia". Polijas augstākajā līgā viņš 16 mačos pamanījās gūt piecus vārtus un atdot divas rezultatīvas piespēles. Pēc pieredzes Polijā "Benfica" viņu izīrēja uz Vīnes "Austria", kur viņš vēlāk parakstīja arī pilnvērtīgu līgumu.

Frīzenbihlers ir pārstāvējis visas Austrijas jauniešu izlases. U-21 komandā viņam 19 spēles un astoņi vārtu guvumi. Karjeras laikā viņš divas reizes ar Vīnes "Austria" ir piedalījies arī UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur deviņos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

RFS jaunpienācējs jau ir ieradies Latvijā un tuvākajā laikā sagaidāma viņa debija virslīgā.