foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas handbola izlases kapteinis Dude noslēdzis karjeru valstsvienībā
Ingars Dude uzbrukumā pret Itālijas valstsvienību.
Citi sporta veidi
2021. gada 8. jūnijs, 13:06

Latvijas handbola izlases kapteinis Dude noslēdzis karjeru valstsvienībā

Jauns.lv / LETA

Latvijas handbola izlases ilggadējais kapteinis Ingars Dude noslēdzis savu karjeru valstsvienībā, Latvijas Handbola federācijai (LHF) atklāj spēlētājs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase nespēja izcīnīt ceļazīmi uz 2022.gada Eiropas čempionātu, bet pēdējā sabraukumā Dude traumas dēļ nebija komandas sastāvā. Dude jau iepriekš paudis, ka šī sezona viņam ir pēdējā Latvijas izlasē.

"Vēlos vēl pavilkt garumā savu profesionālo karjeru. Arī tajā brīdī, kad ir izlases spēles, bieži vien klubā ir brīvs, līdz ar to šo laiku es varētu veltīt ģimenei un pavadīt laiku ar viņiem. Un es uzskatu, ka līnijas pozīcijā mums ir jaunie spēlētāji, kuriem ir jādod iespēja, lai sevi pierāda un pilnveido. Man gan gribējās nospēlēt pēdējo spēli un to arī oficiāli paziņot, bet trauma izjauca plānus," LHF citē Dudes teikto.

Dude atklāj, ka viņam vienmēr ir paticis spēlēt izlasē, taču viņš vēlas dot vārdu jaunajiem spēlētājiem.

"Ja nepieciešams, es nekad neatteikšu savu padomu, bet aktīvi laukumā izlasē es vairs nespēlēšu. Šosezon par izlases spēlēm varu teikt, ka čaļi ir malači, ņemot vērā visus ierobežojumus, arī to, ka daudziem spēlētājiem ir ģimenes un darbs. Mēs nospēlējām labi un varējām "aizķerties", bet šoreiz zvaigznes nesakrita," stāsta Dude.

Viņš arī uzsver, ka Latvijā būtu nepieciešams sakārtot handbola piramīdas apakšu, kas dotu rezultātus arī nacionālajai valstsvienībai.

"Man šķiet, ka nevajag ieciklēties, sapņot un cerēt par lielo izlasi, vajag sākt ar pašu apakšu. Ir smags darbs jādara, tad pēc pieciem, pat desmit gadiem būtu rezultāts, kuru mēs varētu izbaudīt," saka Dude.

Dudes pārstāvētā "Limoges" komanda spēcīgajā Francijas čempionātā ar 27 izcīnītajiem punktiem kopvērtējumā ierindojās devītajā vietā 16 vienību konkurencē. "Limoges" kapteinis Dude komandas sastāvā aizvadīja 21 spēli un guva 11 vārtus.

"Līgums man ir uz vēl vienu gadu. Ar klubu esam runājuši arī par tālāko, protams, nekad neko nevar zināt. Bet esam atklāti izrunājuši visu, un kluba vīzija ir tāda, ka viņi mani šeit labprāt redzētu vēl vismaz trīs gadus. Par tālākiem plāniem šobrīd varu teikt, ka plānojam vēl vismaz desmit gadus palikt Francijā, kaut vai bez handbola, lai bērni apgūst valodu - tas viņiem būs liels pluss," par karjeru klubā stāsta Dude.

34 gadus vecais Dude Latvijas izlasē aizvadīja 75 spēles. Pērn viņš kopā ar Latvijas izlasi pirmo reizi vēsturē spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās