foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv eksperti nobažījušies par Latvijas izlases hokejistu nogurumu, tomēr cer uz panākumu pret norvēģiem
Jauns.lv eksperti uz daudz vārtu guvumiem šovakar necer.
Hokejs
2021. gada 28. maijs, 15:47

Jauns.lv eksperti nobažījušies par Latvijas izlases hokejistu nogurumu, tomēr cer uz panākumu pret norvēģiem

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv aptaujāja dažus hokeja ekspertus, lai noskaidrotu viņu viedokli par šovakar gaidāmo Latvijas valstsvienības dueli pret Norvēģijas izlasi.

Jauns.lv palīgā sauca divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta pārstāvi, hokeja fanu, WPC čempionu un “Arnold Classic” uzvarētāju spēka trīscīņā Ivaru Cīruli. Visi kā viens ļoti precīzi prognozēja mača gaitu pret ASV, redzēsim, cik tuvu patiesībai viņi būs ar spēli pret Norvēģiju.

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar valstsvienību tic, ka mūsu hokejisti spēs tikt galā ar spiedienu: “Šoreiz pārāk neizplūdīšu, jo visi apzinās, cik svarīgs ir šis mačs. Pagaidām svarīgākais mačs šajā turnīrā. Visu vai neko! Tas nozīmē, ka būs gan jācīnās nežēlīgi, gan jāspēlē gudri ar ripu, gan jāizmanto tās iespējas, ko mēs paši izveidosim un, protams, jābūt dzelžainai aizsardzībai. Visi šie komponenti ir ļoti būtiski, jo norvēģi būtībā ir tādā pašā situācijā kā mēs. Kam būs vairāk gribasspēka un meistarības šajā brīdī, tas arī uzvarēs. Nebūs viegli, bet ceru uz uzvaru 2:0.

Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors mačā pret Kanādu savā prognozē vēlas būt pozitīvs gariņš: “Domāju, ka būs ļoti smagi. Atkal otrā spēle pēc kārtas un pirmajā piegājienā (pret Kazahstānu) mums spēle galīgi nevedās. Arī vakar uz ledus tika atstāts diezgan daudz emociju. Tikmēr norvēģi ir dienu atpūtušies. Viss liecina par to, ka būs ļoti smaga cīņa. Tomēr es ļoti ceru, ka mūsu hokejisti ar 2:1 tomēr norvēģus uzvarēs. Ticam!

Spēka sporta lietpratējs, WPC pasaules čempionāta spēka trīscīņā uzvarētājs un entuziastiskais ceļotājs Ivars Cīrulis arī atzīst, ka spēle pret ASV esot spēle pret čempionāta favorītiem ar jaudīgu sastāvu: “Šī spēle, protams, ir ļoti svarīga. Obligāti jāvinnē, lai tiktu tālāk. Ja skatās no malas - Norvēģija spēlē sliktāk par Latviju. Varētu tomēr teikt, ka esam šīs spēles favorīti. Ir jāvinnē, bez variantiem. Ticu, ka to arī izdarīsim.”