foto: Edijs Pālens/LETA
Vācijas hokeja izlase sagrauj arī norvēģus, dāņi pārsteidz zviedrus
Dānija pasaules čempionātu iesākusi ar negaidītu uzvaru.
Hokejs
2021. gada 22. maijs, 15:07

Vācijas hokeja izlase sagrauj arī norvēģus, dāņi pārsteidz zviedrus

Jauns.lv / LETA

Vācijas izlase sestdien arī savā otrajā pasaules hokeja čempionāta spēlē svinēja pārliecinošu panākumu, uzvarot norvēģus, bet Dānija sagādāja pārsteigumu cīņā pret Zviedriju.

B grupas pirmajā sestdienas spēlē otro pārliecinošo uzvaru divu dienu laikā čempionātā svinēja Vācija, kas ar 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) pieveica Norvēģiju.

Uzvaras pamatus vācieši ielika desmit minūšu un 51 sekundes laikā pirmās trešdaļas beigās un otrās pirmajā pusē, gūdami četrus bezatbildes vārtus.

Rezultātu 16 sekundes pirms pirmā pārtraukuma atklāja Matīass Plahta, 24.minūtē vārtus vairākumā guva Leo Gevanke, 27.minūtē - Leo Pfēderls, bet 31.minūtē 4:0 panāca Lukass Reihels.

37.minūtē vārtus guva arī norvēģi, izceļoties Ēmilam Lillebergam.

Spēles gaitu gan tas daudz nemainīja, jo 45.minūtē Leans Bergmanis iemeta arī piektos vārtus Vācijas izlases labā.

B apakšgrupā seši punkti divās spēlēs ir Vācijai, trīs punkti vienā spēlē - Latvijai, bet Kanāda, Norvēģija un Itālija vienā cīņā ir bešā. Turnīrā vēl nav iesaistījusies ASV, Somija un Kazahstāna.

Latvijas izlase B grupas duelī "Arēnā Rīga" plkst.20.15 tiksies ar Kazahstānu, tiešraidē maču pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Vēl vienā grupas spēlē plkst 16.15 tiksies Somija un ASV.

Pirmdien Latvija tiksies ar Itāliju, pēc divu dienu atpūtas 27.maijā būs mačs ar ASV, nākamajā dienā pretī stāsies Norvēģija, 30.maijā būs spēkošanās ar Somiju, bet 1.jūnijā - ar Vāciju.

Dienas pirmajā A grupas spēlē par pārsteigumu parūpējās Dānijas valstsvienība, kas ar 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) sakāva Zviedriju.

Rezultātu gan 23.minūtē atklāja Karls Klinberjs, izvirzīdams Zviedriju vadībā ar 1:0. Tomēr uz to dāņi atbildēja ar Niklasa Jensena vārtiem 31.minūtē, Henrikam Temernesam 35.minūtē vēlreiz izvirzot vadībā zviedrus - 2:1.

38.minūtē izlīdzinājumu 2:2 panāca Niklass Jensens, bet vēl pēc 36 sekundēm dāņus vadībā izvirzīja Emils Kristensens.

49.minūtē dāņi vairākumā panāca divu vārtu pārsvaru, trešo reizi spēlē izceļoties Niklasam Jensenam - 4:2, kuram šajā mačā četri (3+1) rezultativitātes punkti.

Zviedri tik vien spēja kā 51.minūtē pēc Karla Klinberja otrajiem vārtiem mačā panākt 3:4.

A grupā pa trim punktiem vienā mačā ir Krievijai, Dānijai un Slovākijai, bet bez punktiem ir pa spēlei aizvadījusī Baltkrievija, Zviedrija un Čehija, kā arī līdz šim nespēlējusī Šveice un Lielbritānija.

A grupā, kuras spēles norisinās Olimpiskā sporta centra ledus laukumā, plkst.16.15 būs Lielbritānijas un Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duelis, bet plkst.20.15 spēkosies Čehija un Šveice.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas šogad nepametīs elites divīziju.

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.