foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv ekspertiem vienprātība par spēli pret Kazahstānu: būs uzvara!
Jauns.lv aptaujātie eksperti tic, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā būs divas uzvaras pirmajās divās spēlēs.
Hokejs
2021. gada 22. maijs, 15:28

Jauns.lv ekspertiem vienprātība par spēli pret Kazahstānu: būs uzvara!

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv arī pirms spēles pret Kazahstānu aptaujāja hokeja ekspertus un entuziastus, lai noskaidrotu viņu viedokli, par šovakar gaidāmo Latvijas valstsvienības dueli pret sīksto Kazahstānas izlasi.

Palīgā saucām divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus, brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta lietpratēju, hokeja fanu, WPC čempionu un “Arnold Classic” uzvarētāju spēka trīscīņā Ivaru Cīruli.

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar valstsvienību, un vakar pareizi prognozēja mūsu hokejistu uzvaru pret Kanādu arī šodien ir cerību pilns, ka mūsu vīri izcīnīs otro uzvaru pēc kārtas: “Vispirms, protams, apsveicu visus ar grandiozo uzvaru, bet nu jādodas jau tālāk. Mačā ar Kazahstānu gribas domāt, ka uzvarēsim 4:2. Mača izskaņā varētu būt mums vienu vārtu pārsvars, tad pretinieki ņemtu nost vārtsargu, bet šoreiz (atšķirībā no vakardienas) mums izdotos ieraidīt ripu tukšos vārtos. Noteikti jāņem vērā vakardienas spēle, bet šī mūsu izlase ir pietiekami pieredzējusi un stabila komanda. Lai arī kāds varētu gribēt meklēt vēstures lappusēs kaut kādas situācijas, kad esam labi spēlējuši pret spēcīgākajām komandām, bet pret ne tik spēcīgām mazāk veiksmīgi. Es domāju, ka esam sasnieguši to līmeni, kad viss būs labi. Esam monolīta un laba komanda. Turklāt šī ir tikai otrā spēle, tāpēc nevajadzētu būt nekādiem negaidītiem nogurumiem. Es domāju, ka šodien būs pārliecinoša un laba uzvara tāpat kā vakar.”

Tikmēr Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors mačā pret Kazahstānu arī panākumu: “Spraigā un sīvā cīņā Latvijas izlase izcīnīs uzvaru ar rezultātu 3:2. Nebūs viegli, būs kļūdas, jo izlases vīri būs nedaudz atslābuši pēc vakardienas lielā panākuma, tomēr viņi spēs savākties un maču noslēgt ar tik vajadzīgo uzvaru.

Titulētais spēka sporta pārstāvis Ivars Cīrulis tikmēr arī norāda, ka vakardien pret Kanādu ir panākts rezultāts, kurš pārrakstījis vēsturi un pozitīvā ziņā sašūpojis līdzjutēju prātus. "Taču šodien par to vajadzētu aizmirst. Puišiem būtu jākoncentrējas svarīgajai spēlei pret Kazahstānu un vakardiena jānosvin vēlāk. Skaidrs, ka šis pretinieks pavisam noteikti ir uzvarams. Vajadzētu būt 3:1, 4:1, varbūt 5:2," prognozē Ivars Cīrulis.