foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv ekspertiem domas dalās: ar Kanādu noteikti varam pacīnīties
Eksperti un entuziasti izsaka savas prognozes par pirmo Latvijas izlases spēli.
Hokejs
2021. gada 21. maijs, 16:29

Jauns.lv ekspertiem domas dalās: ar Kanādu noteikti varam pacīnīties

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv aptaujāja hokeja ekspertus un entuziastus, lai noskaidrotu viņu viedokli, par šovakar gaidāmo Latvijas valstsvienības dueli pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Palīgā saucām divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus, brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta lietpratēju, hokeja fanu, WPC čempionu un “Arnold Classic” uzvarētāju spēka trīscīņā Ivaru Cīruli.

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar valstsvienību, tic, ka mūsu hokejisti spēs tikt pie punktiem: “Negribu izklausīties pārāk optimistisks, bet domāju, ka pamatlaiks beigsies 3:3, bet papildlaikā vai “bullīšos” Latvija uzvarēs. Mūsu hokejistiem ir pārsvars, jo pavadījuši ilgāku laiku kopā, kamēr Kanāda vēl tikai iešūposies. Pieredze rāda, ka ziemeļamerikāņiem galvenais ir izslēgšanas turnīrs, un viņi ir pārliecināti, ka jebkurā gadījumā tur būs. Nevienam, protams, nepatīk zaudēt, bet Latvijas izlase šodien var izmantot iespēju, ka pretinieks varētu vēl nebūt iespēlējies. Latvijas izlase ir ļoti pieredzējusi un labi saspēlējusies vairāku gadu garumā trenera Boba Hārtlija vadībā. Tas ir milzīgs trumpis šodienas mačā. Tomēr skaidrs ir viens, ka spēle būs ļoti interesanta un skatāma. Man ir milzīgs prieks, ka esam sagaidījuši hokeja svētkus, svētkus Rīgai un visai Latvijai. Ja vēl izdotos kādu maču redzēt klātienē, vispār būtu lieliski!”

Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors mačā pret Kanādu prognozē atzīstamu Latvijas izlases sniegumu un apliecinājumu, ka mūsu hokejisti var cīnīties ar pasaules hokeja smagsvariem, tomēr uzara šoreiz diez vai būs pa spēkam: “Tāda sajūta, ka šodien diemžēl zaudēsim ar 1:4, bet spēle varētu būt gana spraiga un līdzvērtīga. Latvijas izlase apliecinās, ka var cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu arī ar pasaules grandiem.”

Ivars Cīrulis, kurš iepriekš sevi pierādījis kā talantīgu spēka sporta pārstāvi un šobrīd aktīvi nodarbojas ar ceļošanu, arī aicina par gaidāmo cīņu domāt reālistiski: “Būsim reāli, no šīs spēles gaidīt uzvaru pagaidām būtu pāragri. Skaidrs, ka Kanāda ir šī sporta lielmeistari, un būs smagi... vēl būtisks, manuprāt, ir faktors, ka šogad jāspēlē bez skatītājiem. Latviešiem noteikti būtu palīdzējušas līdzjutēju pārpildītas tribīnes. Kā visi zina, mūsu fani ir vieni no skaļākajiem un labākajiem pasaulē. Tas dotu stimulu. Pa par rezultātu, tad, manuprāt – 1:4, mūsējiem piekāpjoties.”