foto: EPA/Scanpix
Latvijas basketbola izlases jūnija treniņnometnē piedalīsies arī Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks (pa labi) šosezon nespēja noturēties NBA un nākamsezon, visticamāk, atgriezīsies Eiropā.
Basketbols
2021. gada 20. maijs, 16:17

Latvijas basketbola izlases jūnija treniņnometnē piedalīsies arī Anžejs Pasečņiks

Jauns.lv / LETA

Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns jūnijā piedalīsies Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņnometnē, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki kopā ar asistentiem Jāni Gailīti un Artūru Visocki-Rubeni izraudzījušies 15 spēlētājus, kuri no 7. līdz 22. jūnijam Rīgā pulcēsies uz pirmo treniņnometni.

"Pirmā treniņnometne būs lieliska iespēja pārbaudīt jaunos talantus un pieredzējušos basketbolistus, kas būs ļoti svarīgi mūsu komandas veidošanas procesā. Esmu priecīgs iesaistīt spēlētājus, kuri lieliski atbilst mūsu kritērijiem," LBS citē Banki teikto.

Bertāns un Pasečņiks no izsauktajiem ir ar vislielāko pieredzi valstsvienībā - viņi aizvadījuši attiecīgi 109 un 14 spēles. Pārējiem 13 kandidātiem izlasē nav vairāk par četriem mačiem, bet nevienu spēli valstsvienībā nav aizvadījuši Toms Leimanis, Rodrigo Būmeisters, Dāvis Geks, Verners Kohs, Roberts Blumbergs, Rinalds Mālmanis un Anrijs Miška.

Latvijas valstsvienībai tuvākais pārbaudījums būs 2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas D grupas turnīrs, kas notiks sabraukumā augustā. Latvijas komandas pretinieces būs Rumānijas un Baltkrievijas izlases. Divas labākās izlases iegūs tiesības spēlēt kvalifikācijas turnīrā.

No 7. līdz 22. jūnijam Rīgā notiks pirmā treniņnometne, uz kuru uzaicināti astoņi spēlētāji ar pieredzi valstsvienībā un septiņi debitanti. Tiek meklētas iespējas aizvadīt divas treniņspēles.

Valstsvienības darba plānā paredzēts, ka no 28.jūnija līdz 18.jūlijam tiks nodrošinātas treniņu iespējas plašam kandidātu lokam, bet no 19.jūlija līdz 8.augustam treniņnometnē priekškvalifikācijas turnīram gatavosies 15-16 spēlētāji.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs jūnija treniņnometnei:

Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Kristers Zoriks, Verners Kohs (abi - "VEF Rīga"), Toms Leimanis, Klāvs Čavars (abi - Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Rodrigo Būmeisters ("Ogre"), Dairis Bertāns (bez kluba), Kristaps Gludītis (Rakveres "Tarvas", Igaunija), Roberts Blumbergs, Dāvis Geks (abi - "Liepāja"), Artūrs Strautiņš (Varēzes "Openjobmetis", Itālija), Rinalds Mālmanis (Mursijas UCAM, Spānija), Anrijs Miška ("Latvijas Universitāte"), Anžejs Pasečniks (bez kluba), Kārlis Šiliņš (Floridas Atlantijas universitāte, NCAA, ASV).