foto: AFP/Scanpix
"BioNTech" un "Pfizer" ziedos Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai vakcīnas pret Covid-19
Olimpiskie apļi Tokijā.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. maijs, 16:59

"BioNTech" un "Pfizer" ziedos Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai vakcīnas pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Vācijas vakcīnu ražotājs "BioNTech" un tā ASV partneris "Pfizer" nolēmuši Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) ziedot vakcīnas pret Covid-19, ceturtdien informē SOK.

SOK norādīja, ka starp iesaistītajām pusēm ir parakstīta sadarbības memoranda. Plānots, ka SOK iegūtās vakcīnas piešķirs nacionālajām olimpiskajām komitejām, kas, ievērojot savā valstī noteikto kārtību, organizēs Tokijas olimpisko spēļu dalībnieku potēšanu.

SOK iepriekš uzsvērusi, ka vakcīna nav obligāta, lai piedalītos Tokijas olimpiskajās spēlēs, taču amatpersonu vidū ir lielas cerības, ka poti pret Covid-19 būs ieguvusi lielākā daļa četrgades notikuma dalībnieku.

"Aicinām sportistus un Tokijas olimpisko, kā arī paralimpisko spēļu dalībniekus rādīt piemēru citiem, saņemot pieejamās vakcīnas," pauda SOK prezidents Tomass Bahs. "Tie, kuri saņēmuši vakcīnu, nosūta ziņojumu pārējiem, ka vakcīna nav tika paša veselības labad, tā arī parūpējas par apkārtējo labklājību."

Pirms diviem mēnešiem SOK paziņoja, ka Ķīna nolēmusi tai ziedot sev pieejamās vakcīnas. Tā tiek uzskatīta par dāvanu no Ķīnas Olimpiskās komitejas puses.

Aizvien 70-80% Japānas sabiedrības uzskata, ka Tokijas olimpiskās spēles būtu jāpārceļ vai jāatceļ pavisam. Zināms, ka Tokijas olimpiskās spēles nevarēs apmeklēt ārzemju līdzjutēji.

Tokijas olimpiskās spēles notiks no 23.jūlija līdz 8.augustam.