Hokejs
2021. gada 23. aprīlis, 12:05

"Ja starp 2600 cilvēkiem viens vai divi būs slimi, sekos 2600 saslimušo..." Briģis par hokeja čempionātu ar skatītājiem

Jauns.lv

Siekalu eksprestesti, atsevišķu ieejas zonu izveidošana "Arēnā Rīga", marķēti krēsli, sejas maskas skatītājiem, distances ievērošana - šie drošības pasākumi nav pietiekami, lai pasaules hokeja čempionāta spēles, kas norisināsies Rīgā, notiktu ar skatītāju klātbūtni, uzskata Ģirts Briģis, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs.

Briģis RīgaTV 24 raidījumā "Uz līnijas" norādīja, ka vīruss ir pietiekami viltīgs un var apdraudēt 2600 skatītājus, kas varētu apmeklēt hokeja spēlēs arēnā Rīga un vairāk nekā 1000 skatītāju, kas apmeklētu spēles Olimpiskajā centrā.

"Ir daudz un dažādu faktoru, kas saistās ar detaļām, piemēram, ja runājam par 72 stundu testu – testa taisīšanas brīdī tas var būt negatīvs, taču pēc dažām stundām tas var būt jau pozitīvs. Tā ir liela cilvēku pulcēšanās, ja starp šiem 2600 cilvēkiem 1 vai 2 būs slimi, tad sekos 2600 saslimušo," pārliecināts ir profesors.

Kā daudz optimistiskāku iespēju redzēt skatītājus arēnā, profesors min iespēju spēles apmeklēt tiem, kam ir tā sauktais "zaļais sertifikāts", kas apliecina, ka cilvēks ir vakcinējies.

"Šī būtu daudz reālāk iespēja apmeklēt hokeja čempionāta spēles klātienē," uzskata Briģis.

"Dažās valstīs ir veikti dažādi eksperimenti, rīkojot, piemēram, rokkoncertus ar ļoti striktiem drošības nosacījumiem, testiem, distancēm, nelaisti cilvēki ar blakus slimībām, bet tie visi ir uzskatāmi par eksperimentiem un nav zināms, kā tie ir beigušies un sekas šādiem eksperimentiem nav paredzamas," uzskata RSU Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs.

"Es atbalstītu vakcinētu cilvēku ielaišanu Pasaules hokeja čempionāta spēlēs," viņš piemin.

Olimpiskajā sporta centrā būvē laukumu pasaules čempionātam hokejā

Gada sākumā kļuva skaidrs, ka šogad Latvija vienatnē rīkos pasaules čempionātu hokejā. Marta sākumā valdība tam piešķīra 3,7 miljoni eiro, ...

gallery icon
61