foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Seksuālas uzmākšanās skandāls Dalasas “Mavericks” komandā beidzies ar atlaišanu
Basketbols
2021. gada 21. aprīlis, 04:39

Seksuālas uzmākšanās skandāls Dalasas “Mavericks” komandā beidzies ar atlaišanu

Jauns.lv

Latvijas slavenākā basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Dalasas “Mavericks” darbu zaudējis spēlētāju personāla direktors Tonijs Ronzouns, kurš pērn publiski tika apsūdzēt par seksuālu uzmākšanos.

Informācija par Ronzouna uzmākšanos kādai sievietei publiski izskanēja pagājušā gada jūlijā, bet pats incidents noticis vēl gadu iepriekš Lasvegasā NBA Vasaras līgas laikā.

“Mavericks” organizācijas izpilddirektore Sintija Māršala par notikušo uzsāka iekšējo izmeklēšanu, kas sākotnēji nelika Dalasas klubam pieņemt nekādus mērus. Pirms gada Māršala publiski paziņoja, ka Ronzouns paliks amatā, jo nekādi pierādījumi par uzmākšanos neesot atrasti, tomēr tagad kāda svaiga informācija pamudinājusi Toniju atlaist no darba.

“Sports Illustrated” pagājušajā gadā vēstīja, ka cietusī Ronzounu vaino par seksuālu uzmākšanos. “Mavericks” pārstāvis esot piedāvājis biļetes uz spēlēm un viņu aicinājis uz savu viesnīcas numuru, kur esot sievieti skūpstījis pret viņas gribu, apgrābstījis un iegrūdis gultā kur spiedies klāt ar savu dzimumlocekli, ko spiedis viešņai pie rokas.

Pirms gada Tonija Ronzouna aizstāvis Marks Baute sarunā ar ASV medijiem šos apgalvojumus nosauca par pilnīgi nepamatotiem, tomēr “Mavericks” iegūtā jaunākā informācija pamudināja spēlētāju personāla direktoram uzteikt darbu.

Interesanti, ka cietusī par notikušo neiesniedza prasību policijā, bet gan e-pastā informēja “Mavericks” īpašnieku Marku Kubanu.

Dalasas “Mavericks” organizācijai arī iepriekš pārmesta necienīga izturēšanās pret sievietēm. Apkārtējo spiediena dēļ Kubans 2018. gadā par kluba izpilddirektori iecēla Māršalu.