foto: Evija Trifanova/LETA
Atcelta "TTT Rīga" spēle par bronzas medaļām Eiropas Sieviešu basketbola līgā
Spēlēšana EWBL palīdzēja "TTT Rīga" komandai sagatavoties Eirolīgas otrajam sabraukumam.
Basketbols
2021. gada 4. aprīlis, 14:26

Atcelta "TTT Rīga" spēle par bronzas medaļām Eiropas Sieviešu basketbola līgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" svētdien Baltkrievijā neaizvadīja spēli par bronzas medaļām Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), jo pretinieces Kamjanskes "Prometey" rindās konstatēts viens Covid-19 gadījums, informē turnīra rīkotāji.

Sestdien pusfinālā rīdzinieces ar 64:72 piekāpās Krievijas klubam Siktivkaras NIKA. Savukārt Ukrainas klubs "Prometey" ar 73:84 piekāpās Minskas "Horizont".

Finālspēle noritēja kā plānots un tajā Minskas basketbolistes ar rezultātu 70:60 (15:18, 22:18, 13:10, 20:14) pārspēja Siktivkaras komandu.

"Horizont" vienībā ar 20 punktiem atzīmējās Anastasija Veramejenka, bet 19 punkti bija Julijai Ricikavai. Pretiniecēm rezultatīvākā ar 26 punktiem bija Kiara Ledžoja Leslija.

Rīgas komanda uzvarēja visās piecās B grupas spēlēs, bet ceturtdaļfinālā pārliecinoši uzveica Čehijas klubu "SBS Ostrava".

Spēlēšana EWBL palīdzēja "TTT Rīga" komandai sagatavoties Eirolīgas otrajam sabraukumam. Līdzdalība turnīrā ļāva dubultot  pieejamo starptautisko spēļu skaitu, kā arī palīdzēja izlases kandidātēm iegūt labāku sportisko formu pirms valstsvienību sabraukuma.

Basketbola klubs "TTT Rīga" startēja arī pirmajās četrās EWBL sezonās. Rīdzinieces divreiz uzvarēja čempionātā (2016., 2019.), kā arī divreiz finālā zaudēja Slovākijas klubam Košices "Good Angels". EWBL divas reizes Rīgā rīkoja "Četru finālu" (2016., 2018.), kas notika sporta namā "Daugava".

Otra Latvijas komanda šajā turnīrā "Liepāja"/LSSS cieta zaudējumus visās četrās spēlēs un "play-off" nekvalificējās.