Vai zināmi jau trīs "liekie"? Bagatskis nosauc sastāvu pārbaudēm Vācijā
Pēc nelielā spēles laika pārbaudes turnīrā Gruzijā, Mārtiņš Laksa nedosies kopā ar komandu arī uz Vāciju.
Basketbols

Vai zināmi jau trīs "liekie"? Bagatskis nosauc sastāvu pārbaudēm Vācijā

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlasei šajā nedēļas nogalē gaidāmajā pārbaudes turnīrā Vācijā nepalīdzēs Dāvis Rozītis, Mārtiņš Laksa un Haralds Kārlis, noskaidroja aģentūra LETA.

Vai zināmi jau trīs "liekie"? Bagatskis nosauc sas...

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pēc dažām dienām gaidāmajā pārbaudes turnīrā Vācijā ir jānostabilizē sava spēle, pēc noslēdzošā treniņa pirms izbraukšanas sacīja komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Izlase šajā nedēļas nogalē Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, sacenšoties ar mājinieku, Turcijas un Polijas vienībām. Vēl pagājušajā nedēļā valstsvienība neveiksmīgi aizvadīja turnīru Gruzijā, ciešot zaudējumus spēlēs pret Itāliju, Gruziju un Igauniju.

"Nu jau sajūtas pēc turnīra Gruzijā ir labākas. Katru dienu skatāmies video un stāstām par to, ko neizdarījām un ko vajadzēja darīt labāk. Vēršam uzmanību uz tām lietām, kuru dēļ cietām zaudējumus pret Itāliju un Gruziju," žurnālistiem sacīja Bagatskis. "Šajos mačos kaut kādu iemeslu dēļ bijām pazaudējuši koncentrēšanos - atbildību par savu pretspēlētāju, atbildību par darbību, kurā piedalāmies. Itālija ir ļoti augsta līmeņa komanda, varbūt pat labākā, kura mums ir šajās pārbaudes spēlēs pirms Eiropas čempionāta. Viņi spēlēja uz mūsu kļūdām, bet dāvanu, ko devām itāļiem, bija pārāk daudz."

Latvijas izlasi uz turnīru Vācijā nedosies Dāvis Rozītis, Mārtiņš Laksa un Haralds Kārlis, kuri turpinās gatavoties Rīgā, bet sastāvu Eiropas čempionātam Bagatskis gatavojas nosaukt pēc pārbaudes mača ar Maķedoniju, kas notiks 29.augustā. Šie trīs spēlētāji, kas visi nākamajā sezonā pārstāvēs "Valmieras" komandu, turpinās trenēties Rīgā un gaidīs valstsvienību atgriežamies.

"Treniņos pirms pārbaudes turnīra Vācijā strādājām uz kvalitāti un izpildījumu. Nākamreiz būs citas kļūdas, tās arī labosim. Šajā turnīrā meklēsim vēl kādus spēlētāju virknējumus, jo vienu dienu tie var strādāt, bet nākamās divas - vairs nē. Meklēsim basketbolistus, kuri kopā spēlē stabilāk un mierīgāk. Nav konkrētu uzdevumu, bet ir viens liels mērķis - stabilizēt savu spēli. Šajā turnīrā gribētos izmēģināt aizsardzības sistēmas, ko izmantosim Eiropas čempionātā. Gruzijā tam nesanāca laika, jo totāli zaudējām spēlē viens pret vienu, nenonākot nemaz līdz komandas aizsardzībai," stāstīja Bagatskis.

Izlase šajā nedēļas nogalē Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, sacenšoties ar mājinieku, Turcijas un Polijas, vienībām. Pēc tam 29.augustā Latvija aizvadīs pēdējo pārbaudes maču pret Maķedoniju.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalīsies jau desmito reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Latvijas basketbola izlases sastāvs dalībai pārbaudes turnīrā Vācijā:

Jānis Strēlnieks (Bambergas "Brose Baskets", Vācija), Dairis Bertāns ("Dominion Bilbao Basket", Spānija), Žanis Peiners, Kristaps Janičenoks (abi - "Ventspils"), Jānis Timma (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Mareks Mejeris, Mārtiņš Meiers (visi - "VEF Rīga"), Kaspars Bērziņš ("Ņižņij Novgorod", Krievija), Andrejs Šeļakovs ("Jēkabpils"), Jānis Blūms (bez kluba), Rolands Freimanis (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Kaspars Vecvagars (Kauņas "Žalgiris", Lietuva).

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA