Basketbols
2021. gada 14. marts, 08:32

Porziņģis ar 25 punktiem palīdz "Mavericks" pārtraukt "Nuggets" uzvaru sēriju

LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 25 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 116:103 (28:29, 34:22, 31:22, 23:30) uzveica Denveras "Nuggets", pārtraucot pretiniekiem piecu uzvaru sēriju.

Porziņģim iepriekšējā mačā tika dota atpūta, bet sestdien viņš atgriezās laukumā, kur pavadīja 28 minūtes un 56 sekundes, grozā raidot piecus no astoņiem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem tālmetieniem.

Liepājnieks arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus un četrreiz pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar viņu laukumā iemeta tikpat daudz punktu, cik ielaida.

Tāpat pār vienas spēles izlaišanas laukumā atgriezās Luka Dončičs, kurš guva 21 punktu un veica 12 rezultatīvas piespēles, bet 20 punktus pievienoja Džošs Ričardsons. Zem groziem ar 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Dvaits Pauels, bet pārliecinoši labākais +/- rādītājs (+22) bija Timam Hārdevejam junioram.

"Nuggets" no zaudējuma neglāba Nikola Jokiča 26 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Vēl mājiniekiem pa 23 punktiem guva Maikls Porters juniors un Vils Bārtons.

"Mavericks" vadībā nostiprinājās trešajā ceturtdaļā, kad realizēja deviņus no 18 tālmetieniem, no divpunktu zonas izdarot vien sešus raidījumus. Ričardsons šajā nogrieznī realizēja trīs "trejačus", bet Maksi Klēbers - divus. 

"Mavericks" ar 20 uzvarām 37 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu, bet "Nuggets" ar 22 panākumiem 38 cīņās ir sestā.

Dalasieši turpinājumā atgriezīsies mājās, kur aizvadīs divas spēles ar Losandželosas "Clippers".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.