foto: AFP/Scanpix
NBA spēlētājam par antisemītiskām lamām piespriests naudas sods
Meierss Leonards
Basketbols
2021. gada 11. marts, 22:36

NBA spēlētājam par antisemītiskām lamām piespriests naudas sods

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Maiami "Heat" centra spēlētajam Meiersam Leonardam par antisemītiskām lamām piespriests naudas sods, informē NBA.

Basketbolistam būs jāšķiras no 50 000 ASV dolāru (apmēram 42 000 eiro) un viņš nevarēs piedalīties komandas darbā vienu nedēļu, šajā laikā nesaņemot atalgojumu. Tiesa, Leonards dziedē savainojumu un viņam nebija paredzēts spēlēt.

Tāpat "Heat" spēlētājam būs jāpiedalās kultūras daudzveidības programmā.

Otrdien atklātībā nāca video, kurā dzirdams, kā Leonards "Call of Duty: Warzone" datorspēles laikā lietu rupjus vārdus, tajā skaitā antisemītiskas lamas. Leonards apstiprināja, ka audio dzirdamā balss pieder viņam un atvainojās par savu rīcību.

"Meiersa Leonarda izteikumi bija nepieņemami un aizskaroši, un tādiem nav vieta NBA un mūsu sabiedrībā. Vakar viņš runāja ar ebreju organizācijas "Anti-Defamation League" pārstāvjiem, lai saprastu izteikto vārdu nozīmi. Mēs pieņemam to, ka viņš nožēlo savu rīcību. Esam sazinājušies ar Meiersu, norādot, ka pret šādiem izteikumiem būs nulle tolerance. Sagaidām, ka viņš palīdzēs piekopt tādas mūsu līgas vērtības kā vienlīdzību, toleranci, iekļaušanu un cieņu," NBA paziņojumā citēts līgas komisārs Edams Silvers.

Leonards šosezon piedalījies tikai trīs spēlēs un janvārī viņš guva pleca savainojumu, kā dēļ šogad laukumā neatgriezīsies. Paredzams, ka vasarā viņš kļūs par brīvo aģentu, taču "Heat" komandai ir opcija pagarināt līgumu uz vienu sezonu par desmit miljoniem ASV dolāru.

Pirmās septiņas sezonas amerikānis pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers", bet pēdējos divus gadus viņš ir "Heat" sastāvā. Leonards NBA regulārajā čempionātā 447 spēlēs vidēji 16 minūtēs guvis 5,6 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.