Bolts pārsteidzoši uzvar Getlinu, saglabājot planētas ātrākā cilvēka titulu
Useins Bolts turpina pārrakstīt vieglatlētikas vēsturi.
Citi sporta veidi
2015. gada 23. augusts, 16:55

Bolts pārsteidzoši uzvar Getlinu, saglabājot planētas ātrākā cilvēka titulu

Jauns.lv

Slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts svētdien spraigā duelī pārspēja amerikāni Džastinu Getlinu, nosargājot pasaules čempiona troni 100 metru sprintā.

Jau Pekinā notiekošā pasaules čempionāta 100 metru skrējiena sākumā kļuva skaidrs, ka par uzvaru cīnīsies Bolts un sezonas līderis Getlins, taču distances pašā noslēgumā uzvaru izrāva jamaikietis, finišu sasniedzot pēc 9,79 sekundēm un uzrādot savu šīs sezonas labāko rezultātu. Tikmēr Getlins finišēja pēc 9,80 sekundēm, bet dalītu trešo vietu izcīnīja talantīgie amerikānis Treivons Bromels un kanādietis Andrē de Grasse, kuri finišēja pēc 9,92 sekundēm.

Getlins bija izteikts šī fināla favorīts, jo bija uzrādījis pārliecinoši labākos rezultātus gan priekšskrējienos (9,77), gan visā sezonā kopumā. Savukārt Bolts nebija tālu, lai vispār nekvalificētos finālam, jo pusfināla skrējiena trešajā solī paklupa un manāmi sāka atpalikt no skrējiena līderiem, tomēr beigās, pieliekot pamatīgas pūles izdevās, izdevā ne vien kvalificēties finālam, bet pat uzvarēt savā priekšskrējienā. Tiesa ar jamaikietim pieticīgu rezultātu (9,96).

Boltam šī jau ir devītā zelta medaļa pasaules čempionātos, kamēr Getlinam neizdevās izcīnīt pirmo zeltu kopš 2005.gada. Tiesa, šosezon jamaikietis startējis neregulāri, jo mocījies ar savainojumiem.

Bolts pēc amerikāņiem Karla Lūisa un Morisa Grīna kļuvis tikai par trešo sprinteri vieglatlētikas vēsturē, kurš 100 metru distancē par pasaules čempionu kļuvis trīs reizes.

Jau vēstīts, ka svētdien bronzu septiņcīņas sacensībās izcīnīja latviete Laura Ikauniece-Admidiņa.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 30.augustam.

Kasjauns.lv, LETA/ Foto: AFP/LETA