foto: AFP/Scanpix
Pēc uzvaras pasaules čempionātā slēpotājai aizliedz skūpstīt mīļoto
Maija Dalkvista (pa labi) un Joanna Suldinga pēc triumfa 2021. gada pasaules čempionātā.
Citi sporta veidi
2021. gada 2. marts, 16:22

Pēc uzvaras pasaules čempionātā slēpotājai aizliedz skūpstīt mīļoto

Jauns.lv

Pasaules čempione komandu sprinta sacensībās zviedru slēpotājai Maijai Dalkvistai Vācijas pilsētā Oberstdorfā notiekošajā pasaules čempionātā vairs nebūs ļauts skūpstīties ar savu draugu, vēsta laikraksts “Aftonbladet”.

Oberstdorfā notiekošajā pasaules čempionātā Dalkvista kopā ar tautieti Joannu Suldingu svētdien spēja noturēt pārsvaru, apsteidzo Šveici un Slovēniju, un izcīnīt zelta medaļas komandu sprinta sacensībās.

Pagājušajā nedēļā mediju rīcībā nonāca attēli un video, kuros redzams, kā Maija Dalkvista pasaules čempionāta laikā skūpstās ar amerikāņu slēpotāju Kevinu Bolgeru. Abiem sportistiem nekas cits neatlika kā publiski atklāt par savām attiecībām.

Slēpošanas pasaules čempionāta laikā, gluži kā vairumā citu planētas meistarsacīkšu, tiek rūpīgi ievēroti “burbuļu” principi, kur nereti ikdienā tiek ierobežota dažādu valstu sportistu tikšanās un komunikācijā. Zviedrijas Slēpošanas asociācija šobrīd gan nav mierā ar šīm attiecībām, tāpēc ieteikusi sportistiem pārāk nesatuvoties vienam ar otru.

foto: AFP/Scanpix
Zviedru slēpotāja Maija Dalkvista.

Zviedrijas slēpošanas izlases direktors Anders Bistrēms notikošo savas valsts medijiem komentējis sekojoši: “Mīlestību grūti apturēt pat pandēmijas laikā. Mēs atļāvām sportistiem satikties ārpus viesnīcas, tomēr būtu vēlams, lai viens ar otru pārāk nesatuvotos. Sportistiem pēc tikšanās reizēm ir veikti Covid-19 testi, un visi izrādījušies veseli, tomēr tagad mēs pateicām, ka to vairs nevēlamies redzēt. Saprotam, ka viņi turpinās tikties, tomēr viņiem vajadzētu turēties tālāk vienam no otra,” pauž Zviedrijas izlases pārstāvis, norādot, ka pasaules čempionāta laikā bučošanās netiks atbalstīta.

foto: imago images/Arvid Müller/Scanpix
Amerikāņu slēpotājs Kevins Bolgers.