foto: PA Wire/PA Images
Švecovs pārliecinoši kvalificējas Ungārijas atklātā čempionāta finālsacensībām
Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. februāris, 23:25

Švecovs pārliecinoši kvalificējas Ungārijas atklātā čempionāta finālsacensībām

Jauns.lv / LETA

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs svētdien Budapeštā spēcīgā konkurencē pārliecinoši kvalificējās Ungārijas atklātā čempionāta telpās finālam.

Švecovs startēja kvalifikācijas A grupā un paukošanā uzvarēja 26 no 36 dueļiem, kas deva 256 punktus un otro vietu. Turpinājumā peldēšanā viņš 200 metrus brīvajā stilā veica divās minūtēs un 1,98 sekundēs, kas bija dalīts desmitais labākais rezultāts grupā un ļāva nopelnīt 307 punktus.

Kvalifikācijā jāšana netika aizvadīta un pirms apvienotās skriešanas un šaušanas disciplīna Švecovs savā grupā bija otrais, distanci uzsākot četras sekundes aiz poļa Lukaša Gutkovska. Pēdējā disciplīna Latvijas sportistam izvērtās neveiksmīga un tika uzrādīts vien 31.rezultāts, kas deva 595 punktus. 

Summā Švecovam 1158 punkti ļāva ieņem sesto vietu A grupā un kvalificēties otrdien gaidāmajam finālam.

Finālam kvalificējās 36 labāko rezultātu īpašnieki no 74 startējušajiem sportistiem. Atlasē labāko rezultātu uzrādīja pieckārtējais pasaules un trīskārtējais Eiropas čempions Valentēns Belo no Francijas.

Ungārijas atklātais čempionāts telpās ir pirmās starpkontinentālās sacensības pēdējā gada laikā un tajās piedalās 132 sportisti no 20 valstīm. Mēnesi vēlāk Budapeštā notiks arī Pasaules kausa sacensības, kurā sportisti varēs cīnīties par punktiem olimpiskajā kvalifikācijā.

Modernajā pieccīņā šobrīd ir aizpildīti aptuveni 64% no kvotām. Ceļazīmes abās dzimuma grupās izcīnītas aizpērnā gada Pasaules kausa finālā, planētas meistarsacīkstēs un kontinentālajos čempionātos.

Trīs ceļazīmes jāsadala šī gada pasaules čempionātā, vēl astoņas vietas pienākas pēc pasaules ranga, bet divi sportisti var pretendēt uz speciālo ielūgumu.

Nākamajā dienā pēc pasaules čempionāta tiks publicēts olimpisko spēļu kvalifikācijas galējais rangs, kurā būs iekļautas arī 2021.gada Pasaules kausa sezonas sacensības, tajā skaitā fināls. Ņemot vērā šo reitingu, tiks sadalītas vēl astoņas ceļazīmes.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti vēl nav izcīnījuši ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.