foto: REUTERS/SCANPIX
Skeitborda pasaule, spītējot vairākām traģēdijām, cer uz olimpiskajām spēlēm
ASV Olimpiskās skeitborda valstsvienības vadītājs Džošs Frīdbergs, izpildot "FS Crooked Grind", Irvainā, Kalifornijā.
Citi sporta veidi
2021. gada 21. februāris, 06:35

Skeitborda pasaule, spītējot vairākām traģēdijām, cer uz olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

2020. gads bija ļoti smags skeitborda sabiedrībai. Ar nepacietību tika gaidīta pirmā reize, kad šis sporta veids parādīsies olimpiskajās spēlēs, tomēr, sākoties koronavīrusa izplatībai pasaulē, Tokijas spēles tika pārceltas. Tam sekoja vairāku šajā sabiedrībā ievērojamu personību nāve.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sekojot pērnā gada marta sāpīgajam lēmumam par olimpisko spēļu pārcelšanu uz 2021. gadu, tajā pašā mēnesī leģendārais skeitbordists Džefs Groso mira no narkotiku pārdozēšanas. Šī gada janvārī cīņu ar Covid-19 zaudēja ASV skeitborda valstsvienības menedžeris Marks Vaterss. Tikmēr vien pāris dienu vēlāk sev dzīvību atņēma 22 gadus vecā, uzlēcošā zvaigzne Henrijs Gartlends. Šo cilvēku aiziešana likusi pievērst lielāku uzmanību garīgās veselības problēmām šajā sporta veidā.

„Skeitborda sabiedrība ir savstarpēji ļoti cieša. Katram no mums ir ciešas saites, vienam ar otru, tāpēc šādas nāves atstāj vēl lielāku iespaidu un tās pārdzīvot ir emocionāli grūtāk,” izteicās Džošs Frīdbergs, kurš ir ASV valstsvienības vadītājs un bija Vatersa tuvs draugs un Gartlenda liels atbalstītājs.

"Skeiteriem, gaidot pārceltās olimpiskās spēles, būs iespēja izmantot olimpiešu garīgās veselības pārbaudes, savukārt pats sporta veids iegūst jauna veida popularitāti pandēmijas laikā. Šīs ir labās ziņas," norāda Frīdbergs. Viņaprāt, šādu garīgās veselības pakalpojumu saņemšana pievērsīs lielāku uzmanību šāda veida problēmām arī skeitbordā.

10 gadus vecais brīnumbērns Skaja Brauna

10 gadus vecā talantīgā Skaja Brauna iekļauta piecu cilvēku sastāvā, kas pretendē uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs Lielbritānijas skeitborda izlases ...

gallery icon
72

Arī leģendārais un pasaulē visvairāk atpazīstamais skeiteris Tonijs Hauks ziņu aģentūrai „Reuters” norādīja, ka, neraugoties uz to, ka šai stigmai skeitbordā tiek pievērsta uzmanība, priekšā vēl esot ļoti daudz darba.

Kā norāda ASV valstsvienības vadītājs Frīdbergs, skeitbordam parādoties olimpisko spēļu programmā, tas gūs vēl lielāku popularitāti. Savukārt no pašiem skeiteriem, atgriežoties sacensībās pēc pandēmijas, sagaidāmi vēl neredzēti triki.

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram