Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sevastovai Melburnas dubultspēļu turnīrā zaudējums pret tenisisti bez pieciem pirkstiem
foto: Rob Prange/Shutterstock/ Vida Press
Anastasija Sevastova.
Citi sporta veidi

Sevastovai Melburnas dubultspēļu turnīrā zaudējums pret tenisisti bez pieciem pirkstiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pārī ar horvātieti Petru Martiču trešdien Melburnā cieta zaudējumu "Phillip Island WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālā.

Sevastovai Melburnas dubultspēļu turnīrā zaudējums...

Sevastova un Martiča ar 3-6, 2-6 cieta zaudējumu pret Lielbritānijas tenisisti Frenčesku Džonsu un Argentīnas pārstāvi Nadju Podorosku.

Par otrās kārtas jeb astotdaļfināla pārvarēšanu Sevastova ar pārinieci nopelnījušas pa 60 WTA ranga punktiem.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 20 gadus vecā Lielbritānijas tenisiste Frančeska Džonsa iekļuva 16 sekmīgāko kvalifikācijas turnīra dalībnieču vidū un kvalificējusies Austrālijas atklātā čempionāta “Australian Open” pamatturnīram. Fakts nebūtu nekas vērā ņemams, ja vien viņa nebūtu piedzimusi ar retu slimību - hidrotisko ektodermālās displāzijas sindromu.

Tenisiste bez pieciem pirkstiem - Frančeska Džonsa

Lielbritānijas tenisiste Frančeska Džonsa piedzimusi ar retu slimību - hidrotisko ektodermālās displāzijas sindromu. Britu sportistei katrai plaukstai un kreisajai pēdai ...

Džonsas panākumu apbrīnojamu dara fakts, ka viņa piedzima ar retu ģenētisku traucējumu, ko sauc par hidrotisko ektodermālās displāzijas sindromu. Šī slimība rada problēmas ar roku un kāju attīstību. 20 gadus vecajai britu sportistei katrai plaukstai un kreisajai pēdai ir četri pirksti, bet labajai - trīs. Sportiste nekaunas no sava ķermeņa nepilnībām un ar saviem panākumiem vēlas iedvesmot cilvēkus, kas atrodas līdzīgās situācijās, vēsta BBC.

Kā ziņo BBC, Frančeska Džonsa, kura 15. janvārī plānoja doties uz Austrāliju, nonāca visai neapskaužamā situācijā, jo uz Dubaiju nebija paņēmusi līdzi pietiekami daudz vasaras apģērba: “Pirmā lieta, kas man jādara, nonākot savā istabā, ir veļas mazgāšana,” pēc vēsturiskās uzvaras jokojot, teica Džonsa. “Es negribēju piesaukt nelaimi, tāpēc es paņēmu līdzi pietiekami daudz drēbju, bet ne pārāk daudz. Es Ziemassvētkus sagaidīju Londonā, tāpēc man līdzi ir arī ziemas drēbju kaudze.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

Neraugoties uz veiksmīgo sniegumu Dubaijas tenisa kortos, Džonsas ceļš līdz panākumam bija ļoti smags, jo pamatīgais gaisa temperatūru kontrasts no Lielbritānijas ziemas līdz Apvienoto Arābu Emirātu tveicei radīja nopietnas problēmas ar viņas pirkstiem – tie saplaisāja: "Mani pirksti no aukstuma Lielbritānijā bija ieplaisājuši, un es nevarēju pat kārtīgi noturēt savu raketi, lai sistu “forehand” sitienus, kas ir viņas viens no trumpjiem, tāpēc es mainīju savu spēles plānu,” viņa atklāja pēcspēles preses konferencē. Tāpat tenisiste neslēpj, ka šī fakta dēļ pirms izšķirošās spēles bija ļoti uztraukusies.

Džonsa sava ķermeņa īpatnības dēļ spēlē ar ļoti vieglu un maz nospriegotu raketi. Treniņu procesā viņa pievērš īpašu uzmanību balansam un kustības tehnikai. Viņas kājas ne vienmēr kustas kā vairumam cilvēku, tāpēc viņai rūpīgi jāveic katra kustība, lai negūtu savainojumu, vēsta BBC.

Neraugoties uz daudzu mediķu un speciālistu skepsi, Džonsa jau deviņu gadu vecumā tika uzņemta elitārajā Sančesa Kasala tenisa akadēmijā Barselonā.

Vien 20 gadus vecā Džonsa savā karjerā aizcīnījusies jau līdz septiņiem ITF raudzes turnīru fināliem, no kuriem piecos uzvarējusi. Tomēr iekļūšana “Australian Open” pamatturnīrā neapšaubāmi uzskatāms par sportistes karjeras līdz šim lielāko panākumu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas/Horvātijas duets ar 6-2, 6-4 uzvarēja austrālietes - Aleksandru Osbornu un Astru Šarmu. Savukārt otrajā mačā viņas ar 6-3, 2-6, 10:6 pārspēja Austrālijas tenisistes Gabrielas da Silvas Fikas un indietes Prandžalas Jadlapalli duetu.

Sevastovai tās bija divas pirmās uzvaras dubultspēlēs šosezon, jo Austrālijas atklātajā čempionātā viņa pārī ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu ar 3-6, 6-2, 3-6 piekāpās ķīnietēm Jifaņai Su un Džaosuaņai Janai, kurām piešķirts 11.numurs.

Jau ziņots, ka Sevastova, kura WTA rangā ieņem 53.vietu un šajā turnīrā vienspēlēs izlikta ar 14.numuru, vienspēļu pirmajā kārtā piekāpās ranga 96.vietas īpašniecei Bogdanai ar 6-4, 3-6, 3-6.

Par sniegumu vienspēļu turnīrā Sevastova nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz piektdienai.