foto: AFP/Scanpix
Vinogradovs piektajā desmitā junioru pasaules čempionātā ziemeļu divcīņā
Latvijas vadošais ziemeļu divcīņas sportists Markuss Vinogradovs.
Citi sporta veidi
2021. gada 11. februāris, 17:50

Vinogradovs piektajā desmitā junioru pasaules čempionātā ziemeļu divcīņā

Jauns.lv

Latvijas sportists Markuss Vinogradovs ceturtdien Lahti izcīnīja 44. vietu junioru pasaules čempionātā ziemeļu divcīņā.

Sacensību ievadā sportisti aizvadīja lēcienus ar slēpēm no normālā izmēra tramplīna. Vinogradovs lēca 80 metru tālumā un iekrāja 80,9 punktus, kas bija 40. rezultāts no 52 startējušajiem sportistiem.

Uz tramplīna labākais bija austrietis Johanness Lampārters, kurš sasniedza 95 metru atzīmi un tika pie 122,6 punktiem.

Pēcāk sportisti sacentās desmit kilometros distanču slēpošanā, Vinogradovam sacīksti uzsākot divas minūtes un 47 sekundes aiz Lampārtera. Distancē latviešu sportists pavadīja 31 minūti un 42,0 sekundes, kas bija 44.rezultāts un uz šādu pozīciju viņš atkāpās arī divu disciplīnu summā.

No 49 startējušajiem atlētiem Vingradovs apsteidza četrus, bet viens sportists izstājās. Tieši aiz Latvijas ziemeļu divcīņnieka palika labākais Igaunijas pārstāvis šajās sacensībās Markuss Alters.

Pārliecinošu uzvaru svinēja Lampārters, kurš finiša līniju šķērsoja pēc 26 minūtēm un 24,3 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Mateo Bods no Francijas atpalika 49,4 sekundes, bet vēl 6,5 sekundes lēnāks bija austrietis Štefans Retenegers.

Vinogradovs finišā čempionam zaudēja astoņas minūtes un 4,7 sekundes.

Decembrī 18 gadus vecais Vinogradovs piedalījās trīs Kontinentālā kausa posmos Pārksitijā, finišējot trešajā desmitā. Pagājušajā nedēļas nogalē turpat Lahti latvietis šāda paša līmeņa sacensībās bija septītajā desmitā.