foto: AP/Scanpix
Bertānam 11 punkti un uzvara pār "Heat"; Kurucs zaudējumā atzīmējas ar tālmetienu
Bertāns uzvarā pār "Heat" realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem, kā arī abus soda metienus.
Basketbols
2021. gada 4. februāris, 08:55

Bertānam 11 punkti un uzvara pār "Heat"; Kurucs zaudējumā atzīmējas ar tālmetienu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 11 punktus un kopā ar Vašingtonas "Wizards" komandu svinēja uzvaru viesos pār Maiami "Heat".

Maiami "Heat" piekāpās Vašingtonas "Wizards" savā laukumā ar 100:103 (34:31, 31:24, 17:22, 18:26)

Bertāns spēlēja 26 minūtes un 11 sekundes, šajā laikā realizējot trīs no astoņiem tālmetieniem, kā arī abus soda metienus. Viņa kontā bija arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārķertas bumbas, viens bloķēts metiens, četras kļūdas, divas piezīmes, kā arī labākais mačā +/- rādītājs 14.

Vašingtonas komandā, kura maču aizvadīja deviņu basketbolistu sastāvā, Bredlijam Bīlam tika 32 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. Vēl trīs basketbolisti guva no desmit līdz 11 punktiem.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Tailers Hero, 19 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Džimijs Batlers, bet 17 punkti, 11 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Bema Adebajo kontā.

Spēles galotnē 98:98 panāca Kellijs Oliniks, taču tad Bertāns ar diviem un Bīls ar trim no četriem precīziem soda metieniem nodrošināja viesiem uzvaru.

Bertāns izcīnīja atlēkušo bumbu, kas 5,8 sekundes pirms mača beigām noveda pie Bīla otrās soda metienu sērijas. Savukārt Herro tālmetiens 1,3 sekundes pirms spēles beigām bija neprecīzs.

"Wizards" ar piecām uzvarām 18 spēlēs Austrumu konferencē ieņem priekšpēdējo 14.vietu, bet "Heat" ar septiņiem panākumiem 21 cīņā ir vietu augstāk.

"Wizards" trešdien uzsāka četru spēļu izbraukuma sēriju, kuras ievadā divreiz tiekas ar iepriekšējās sezonas finālisti Maiami "Heat", bet pēc tam mēros spēkus ar Šarlotas "Hornets" un Čikāgas "Bulls".

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva trīs punktus ar tālmetienu Hjūstonas "Rockets" zaudējumā izbraukumā.

Oklahomasitijas "Thunder" mājās pieveica Kuruca pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" ar 104:87 (30:25, 24:18, 27:15, 23:29).

Kurucs spēlē iesaistījās piecas minūtes un 40 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad mājinieki jau bija priekšā ar 93:70. Latvijas basketbolists šajā laikā iemeta grozā vienīgo trīspunktu metienu, kā arī sakrāja pa atlēkušajai bumbai, rezultatīvai piespēlei un personiskajai piezīmei, maču noslēdzot ar labāko komandā +/- rādītāju seši.

"Rockets" komandā ar 22 punktiem atzīmējās Eriks Gordons, 19 punkti Viktoram Oladipo.

Laukuma saimniekiem pieci basketbolisti sakrāja no 13 līdz 19 punktiem. Rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Kenričs Viljamss.

Atkārtotajā spēlē ar "Thunder" pārtrūka Hjūstonas kluba sešu uzvaru sērija.

"Rockets" ar desmit uzvarām 20 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu grupā, kur "Thunder" ar deviņiem panākumiem tikpat dueļos atrodas 12.pozīcijā.

Ceturtdien "Rockets" izbraukuma sēriju noslēgs ar cīņu pret Memfisas "Grizzlies".