foto: BNS Foto/Scanpix
Žagaram parādījies nopietns konkurents Badalonas "Joventut" rindās
Demetriuss Montels Džeksons jaunākais vēl Viļņas "Rytas" kreklā.
Basketbols
2021. gada 29. janvāris, 15:11

Žagaram parādījies nopietns konkurents Badalonas "Joventut" rindās

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Artūra Žagara pārstāvētā Spānijas augstākās līgas (ACB) vienība Badalonas "Joventut" vienojusies par līgumu ar amerikāņu aizsargu Demetriusu Montelu Džeksonu jaunāko, piektdien savā tīmekļa vietnē paziņoja klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

26 gadus vecais Džeksons ir vienojies par līgumu līdz sezonas beigām. Saspēles vadītājs šosezon spēlēja Viļņas "Rytas" rindās, bet sezonas turpinājumā viņš varēs piedalīties Spānijas čempionātā, Karaļa kausa izcīņā un ULEB Eirokausā.

Klubs ziņo, ka vispusīgais Džeksons ir apveltīts ar labu fizisko spēku un ātrumu.

Džeksons šosezon pirmoreiz spēlē Eiropā, Viļņas kluba rindās piedalīdamies arī FIBA Čempionu līgas turnīrā vienā grupā ar "VEF Rīga".

Lietuvas čempionātā viņa kontā ir vidēji mačā gūti 13,5 punkti, 5,2 rezultatīvas piespēles, 3,3 atlēkušās bumbas un 2,3 pārķertas bumbas.

Savas karjeras laikā no 2016./2017.gada sezonas līdz 2018./2019.gada sezonai basketbolists aizvadījis arī 26 spēles Bostonas "Celtics", Hjūstonas "Rockets" un Filadelfijas "76ers" rindās.

2016.gadā Džeksonu draftēja Bostonas klubs, izvēloties basketbolistu otrajā kārtā ar kopējo 45.nunuru.

Spānijas čempionātā "Joventut" ar bilanci 10-9 ieņem septīto vietu.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās