foto: imago images/Ernst Wukits/Scanpix
Karjeru beidz četrkārtējais pasaules čempions biatlonā Šemps
Četrkārtējais pasaules čempions biatlonā Simons Šemps.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. janvāris, 17:12

Karjeru beidz četrkārtējais pasaules čempions biatlonā Šemps

Jauns.lv / LETA

Četrkārtējais pasaules čempions biatlonā Simons Šemps paziņojis par karjeras beigām, ceturtdien paziņoja pats sportists.

Titulētais Šemps karjerai punkti licis, jo traumas un veselības likstas viņam pēdējos gados nav ļāvušas atgriezties labākajā sportiskajā formā.

"Jau kādu laiku jūtu, ka mans ķermenis vairs nespēj šo visu izturēt. To nemaina arī mana lielā apņēmība," savos sociālajos tīklos fanus uzrunāja Šemps. "Šo iemeslu dēļ es vairs nevaru būt tas biatlonists, kurš reiz biju. Es nevaru un arī nevēlos vairs ignorēt šos signālus."

Šempa veselības problēmas sākās 2018.gadā. Sportists togad iekļuva motocikla avārijā, taču spēja atgūties un olimpiskajās spēlēs masu startā izcīnīja sudrabu.

Pēcāk sportistam gan vairs neizdevās atgūt savu sportisko formu.

"Šis nenoliedzami ir karjeras grūtākais lēmums, bet es jūtos labi un esmu mierā ar to," piebilda Šemps.

Karjeras laikā Šemps pasaules čempionātā jauktajā stafetē izcīnījis divus zeltus, kā arī sudrabu, stafetē viņam divas bronzas un pa vienai sudraba un zelta godalgai, bet 2017.gadā viņam Austrijā izdevās uzvarēt masu starta disciplīnā.

Olimpiskajās spēlēs Šemps piedalījies trīs reizes. Sočos viņš stafetē izcīnīja uzvaru, bet četrus gadus vēlāk Phjončhanā Vācijas pārstāvis masu startā tika pie sudraba, kamēr stafetē izcīnīta bronza.