foto: Shutterstock
Lai glābtu sportu, Francija izstrādājusi pretvīrusu maskas sportistiem
Skrējēji.
Citi sporta veidi
2021. gada 26. janvāris, 04:35

Lai glābtu sportu, Francija izstrādājusi pretvīrusu maskas sportistiem

Jauns.lv

Francijas Sporta ministrija, sadarbojoties ar Veselības ministriju, pabeigusi speciālu sportistiem paredzētu pretvīrusu masku izstrādes projektu, vēsta Francijas mediji.

Kā ziņo Francijas radiostacija “France Info”, masku izgatavošanas projekts tika sākts jau pagājušā gada jūnija un tajā iesaistīts plašs speciālistu un uzņēmumu skaits.

Sportam paredzētas sejas maskas pašlaik nopērkamas dažādos sporta preču veikalos, tomēr tās nenodrošina diez ko lielāku drošību sportistiem nekā parastās sejas aizsargmaskas. Šīs jaunās maskas ir izgatavotas no īpaši mīksta, gaisu filtrējoša, daudzslāņaina auduma. Tas, saskaroties ar seju, rada patīkamas sajūtas, tomēr maskas izskata ir nedaudz modificēts, lai tā nepieskartos sportista lūpām pat pie intensīvas elpošanas, kas ir galvenā problēma pašlaik nopērkamajām sportistu aizsargmaskām.

Francijas mediji vēsta, ka maskai esot uzlabots arī stiprinājumu mehānisms, lai pēkšņu kustību laikā tā nepārvietotos pa seju. Izstrādātāji, kuri vairākkārt ir pārbaudījuši savu jauno produktu, teica, ka tajās ir ļoti ērti un viegli elpojams, atšķirībā no citiem pašlaik tirgū esošajiem modeļiem.

Kā norādījuši izstrādātāji, maskas izgatavošanas patents tiks piešķirts visiem uzņēmumiem, kas interesējas par tās izlaišanu.

Francijas Jaunatnes lietu un sporta ministre Roksana Marasinjanu, kura bija viena no projekta iniciatorēm, ļoti cer uz šo masku, kas ļautu cilvēkiem sportot drošā vidē - gan brīvā dabā, gan sporta zālēs.
 
Pēc ministres domām, šis izgudrojums lielā mērā izšķirs, vai sporta nozare spēs izdzīvot pandēmijas laikā, jo pretējā gadījumā sportisti vienkārši nespēs ievērot noteiktos drošības pasākumus.