foto: Zumapress/Scanpix
WRC sezona sākas ar Ožjē astoto uzvaru Montekarlo rallijā
Sebastjans Ožjē.
Citi sporta veidi
2021. gada 25. janvāris, 12:09

WRC sezona sākas ar Ožjē astoto uzvaru Montekarlo rallijā

Jauns.lv / LETA

Francijas pilots Sebastjans Ožjē aizvadītajā nedēļas nogalē tirumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas pirmajā posmā, uzvarot Montekarlo rallijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ožjē karjeras laikā uzvarējis 50 rallijos, astoņas reizes finišējot pirmais tieši Montekarlo. Viņa tautietim Sebastjanam Lēbam šeit ir par uzvaru mazāk.

Aizvadītajā nedēļas nogalē pirmās divas vietas aizņēma piloti, kas brauc ar "Toyota Yaris" spēkratu, jo otrais bija brits Elfins Evanss, kurš zaudēja 32,6 sekundes. Minūti un 13,5 sekundes lēnāks par uzvarētāju bija trešās vietas ieguvējs Tjerī Nevils no Beļģijas ("Hyundai I20 Coupe").

Savukārt minūti aiz goda pjedestāla palika Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas ("Toyota Yaris"), kurš bija ceturtais. 2019. gada čempions Ots Tenaks no Igaunijas ("Hyundai I20 Coupe") sestdien vairākas reizes pārdūra riepu un ralliju nepabeidza.

"Ja man būtu tikai viens rekords, labprāt gribētu, lai tas ir tieši Montekarlo rallija uzvaru rekords. Jo tieši Montekarlo es atklāju ralliju, tāpēc šis rekords ir visvērtīgākais. Tas ir arī lielisks sezonas sākums," teica Ožjē, kurš dzimis netālajā Gapas pilsētā.

Montekarlo rallijs norisinājās 89. reizi vēsturē.

Sezonas otrais posms paredzēts februāra beigās Somijā. Šosezon iecerēti 12 etapi, no kuriem septītais norisināsies Igaunijā.

Iepriekšējā sezonā čempiona tronī atgriezās Ožjē, kurš izcīnīja savu septīto titulu karjerā.